Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 27 dec 2017

Als je vriendinnen ook nooit begrijpen wat je bedoelt, dan wil je deze video zien

Een volleybalteam kan niet zonder een trainer, een klas kan niet zonder een docent, een bedrijf kan niet zonder een manager, een hond kan niet zonder een baasje en Bart kan niet zonder Laura van NSMBL. Nou ja, in deze video over leidinggeven dan.

Het is weer zover; Laura van NSMBL krijgt een nieuwe les in het kader van haar Powermaand. Eerdere leerden drie vrouwen van Defensie haar al hoe ze meer structuur in haar leven kon brengen en hoe ze kon werken aan haar zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Dit keer gaat ze leiding geven aan het leven van Bart. Voor eventjes.

Leiding geven en beter communiceren

Misschien herken je het wel; Je probeert iemand iets heel simpels uit te leggen, maar je hebt er eigenlijk te veel tijd en woorden voor nodig. In de tussentijd wordt degene aan wie je het probeert uit te leggen ook onrustig van je onsamenhangende verhaal. Het omschrijft in ieder geval precies het leven van Laura van NSMBL.

Maar vanaf nu niet meer. Militair en coach Els heeft namelijk een mooie opdracht voor Laura om dit punt te verbeteren. Daarvoor schakelt ze de hulp in van Marley. Militair Marley zorgt voor de logistiek en administratie op vliegbasis Vonkel, maar was hiervoor hondenbegeleider. In beide functies is het ontzettend belangrijk dat instructies goed doorgegeven worden in spannende en risicovolle situaties. Anders lopen jezelf en je collega’s gevaar.

Marley gaat Laura daarom een korte les geven over zij het beste leiding kan geven aan mensen. Want zij is bij uitstek iemand van wie Laura veel kan leren. Eén aspect van leidinggeven is duidelijk communiceren. En daar gaat Laura aan werken door Bart (van NSMBL’s Ask A Guy) via de telefoon instructies te geven. Want Bart staat midden in Amsterdam en moet weer terug naar de redactie.

‘Om het nog wat spannender te maken, gaan we Bart blinddoeken’, vertelt Marly. Het gezicht van Laura spreekt boekdelen: ‘Maar dan gaat hij dood’, stamelt ze. Maar door Marly’s overtuigende woorden is Laura er helemaal klaar voor. Of Bart heelhuids de redactie bereikt, zie je in de video.

Net als Marley kun je als vrouw bij Defensie in heel veel verschillende functies werken. Denk bijvoorbeeld aan een baan in de logistiek, techniek of de zorg. Dit kan bij de Luchtmacht, Marine, Landmacht en Marechaussee. Hier vind je een compleet overzicht van alle mogelijkheden.

In samenwerking met Defensie

Reageer op artikel:
Als je vriendinnen ook nooit begrijpen wat je bedoelt, dan wil je deze video zien
Sluiten