Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 3 apr 2018

Dit is waarom het goed is om je als single te gedragen in een relatie

Sommige koppels lijken niemand anders nodig te hebben in hun leven. Ze gaan compleet in elkaar op. Doen álles samen en missen elkaar al als ze vijf minuten zonder elkaar zijn. Maar toch is het beter voor je relatie om elkaar af en toe wat lucht te geven.

Je hebt koppels die werkelijk klef en bef zijn en elkaar geen seconde alleen laten. Misschien heb jij het idee dat je dat ook moet doen, omdat jullie anders geen goed koppel zijn. Maar weet je, af en toe is het helemaal niet erg om je als single te gedragen in een relatie.

Oké, we zeggen niet dat je er nog een paar scharrels op na moet houden naast je relatie. Maar wel dat je af en toe los mag gaan.

Door dingen alleen te doen is het leuker om dingen samen te doen

Iedereen heeft me-time nodig. Het is helemaal niet erg als je in je eentje de stad in wil – hij zit waarschijnlijk toch maar ongeduldig buiten op een bankje – of als je iets anders voor jezelf wil doen.

Soms is het ook gewoon heerlijk om alleen thuis te zijn. En je weer helemaal single te voelen als je in pyjama, zonder make-up op de bank ligt, chocolade te eten terwijl je Netflixt. Kortom: als je doet wat je zelf wil en niet wat iemand anders wil.

En juist doordat je even tijd voor jezelf neemt is het daarna weer heerlijk om samen met je lover te zijn en tijd met z’n tweetjes door te brengen.

Door de single uit te hangen blijf je ‘onbereikbaar’

Als single speelde je het dating-game waarschijnlijk zonder dat je het zelf door had. Je was nooit té bereikbaar en wilde alles doen om maar niet wanhopig over te komen.

Nu je in een relatie zit, ben je waarschijnlijk iets duidelijker en zeg je het gewoon als je hem mist of als je hem meer wil zin. Dat is heel goed, maar aan de andere kant hoef je heus niet altijd beschikbaar te zijn voor hem. Je hoeft echt niet je plannen om te gooien omdat hij iets wil ondernemen. Als je al plannen had, had je al plannen. Zo hou je de spanning erin.

Je mag nog steeds uitgaan

Veel vrouwen gaan niet meer uit zodra ze een lover hebben gevonden. Tegen hun single vriendinnen zeggen ze dat ze liever op de bank hangen met de man. En misschien ben jij ook zo iemand.

Misschien denk je dat je niet meer uit hoort te gaan als je een relatie hebt. Maar waarom zou je niet nog steeds gaan dansen met je vriendinnen? Drankjes doen en losgaan? Uitgaan draait om meer dan mannen. Het gaat om een leuke tijd hebben met leuke mensen. En dat mag best.

Als je een eigen leven hebt naast een leven met je lover, zul je waarschijnlijk beter in je vel zitten en zullen jullie als koppel sterker worden. Geniet van de tijd zonder hem, dan geniet je meer van de tijd met hem.

Tuurlijk, er is niet één manier waarop je je relatie moet inrichten. En doe vooral waar je je goed bij voelt. Want dat is het allerbelangrijkste, dat je het doet voor jezelf en niet alleen maar voor hem.

Reageer op artikel:
Dit is waarom het goed is om je als single te gedragen in een relatie
Sluiten