Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 16 aug 2019

Hoe je seks kunt hebben zónder zwanger te worden en zónder de pil te slikken

Ben je helemaal klaar met de pil door de negatieve en ongewenste bijwerkingen? Maak je geen zorgen. Wij zochten voor je uit hoe je wel seks kunt hebben en een zwangerschap voorkomt zónder dat je de anticonceptiepil in huis hoeft te halen.

Een slechtere huid, een verlaagd libido en depressiviteit: de pil slikken is niet voor iedere vrouw weggelegd. Je gelukkig prima zonder pil leven en nee, dankzij deze alternatieven voor de pil word je niet zwanger.

Alternatieven voor de pil

We vroegen onze collega’s van Bedrock wat fijne alternatieven voor de pil zijn. Hieronder schrijven we het voor je op.

Koperspiraal

Een koperspiraal bevat geen hormonen in tegenstelling tot het hormoonspiraal. Je natuurlijke menstruatiepatroon blijft en het koperspiraal beschermt je bijna direct voor vijf tot tien jaar. Let op: de eerste maanden kan je menstruatie anders zijn dan je gewend bent.

Vrouwencondoom

Naast het condoom voor mannen bestaat er ook een vrouwencondoom. Omdat je het al ruim voor je seks gaat hebben kunt inbrengen hoef je op het moment suprême niet te frunniken met de verpakking. Dit condoom is drie keer zo sterk en dun als latex, waardoor het minder snel scheurt. Daarnaast beïnvloedt dit condoom ‘het gevoel’ voor de man tijdens de seks niet.

Pessarium

Een pessarium kun je met een vrouwencondoom vergelijken. Het is een rond, rubberen kapje dat je inbrengt zoals je met een tampon doet. Je gebruikt hierbij een gel in het midden en aan de randen van het kapje om het zaad te doden.

Het is niet schadelijk voor je vagina, maar het is wel handig om te weten dat het niet langer dan twee uur voor je vrijpartij ingebracht mag worden. Ná de seks laat je het zes uur zitten om zeker te weten dat de zaadcellen dood zijn.

Meer over anticonceptie:

Reageer op artikel:
Hoe je seks kunt hebben zónder zwanger te worden en zónder de pil te slikken
Sluiten