Redactie
Redactie Gesponsord 29 nov 2019

Altijd al gedacht dat je meer energie krijgt van muziek luisteren? Dit is waarom

Word je ook een stuk productiever als Maroon 5 met Moves like Jagger door je speakers blaast? Of ren je ineens een half uurtje langer door het park met Camila Cabello in je oren? Dat is niet zo gek, uit onderzoek is gebleken dat je van muziek luisteren meer energie krijgt.

We kennen het allemaal wel, zet een lekker muziekje op tijdens het schoonmaken en binnen mum van tijd is het hele huis spik en span. Maar hoe kan dit eigenlijk? En werkt dit ook zo in andere situaties?

Muziek maakt creatiever

Uit Canadees onderzoek is gebleken dat mensen die tijdens het werk geen muziek luisteren, langer met een project bezig zijn dan mensen die wel af en toe een vrolijk deuntje opzetten. Met de nadruk op vrolijk, want wat voor muziek je luistert heeft ook weer invloed op je productiviteit en energie.

Het blijkt dat muziek met simpele tonen en zonder taal of woorden ervoor zorgt dat je gaat multitasken. Je hersenen moeten de muziek interpreteren en daarnaast ook nog het reguliere denkwerk doen. Doordat je jezelf traint om meer dingen tegelijk te doen en stimuleer je je hersenen om creatiever te denken.

handsome man with phone
bron: JBL

Lekkere beats op kantoor

Wel is het zo dat sommige mensen goed gaan op wat rustigere muziek, terwijl anderen het meest uit hun handen krijgen met een techno- of housedeuntje op. Het is dan ook niet aan te raden om op de werkvloer muziek op te zetten die iedereen kan horen. Doe bijvoorbeeld een paar goede oordopjes van JBL in. Hierdoor zorg je er niet alleen voor dat je jouw eigen, favoriete muziek kan luisteren, maar ook nog je omgeving hoort. Zodat je baas niet ineens bulderend naast je bureau staat omdat je niet luistert.

De draadloze oordopjes van JBL doen precies dat. Ze hebben een noise-control functie die het omgevingsgeluid versterkt en ervoor zorgt dat je hoort wat er om je heen gebeurt. Daarbij hebben deze oordopjes een speciale modus die het geluidsniveau van de muziek verlaagt wanneer jij dat wil. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de JBL Reflect Flow oordopjes voor topgeluid zorgen, lekker zitten en zonder kabels hassle-free zijn. Met een lekker beat in je oren kom je zo door je werkdag.

Happy-stofje

Muziek bevordert niet alleen je productiviteit op werk, het geeft je ook energie tijdens het sporten. Want, wat blijkt: door opzwepende muziek te luisteren, stimuleer je de productie van dopamine in je hersenen. Dopamine is het happy-stofje waar we eigenlijk allemaal continu naar op zoek zijn, omdat het positieve gedachten en gevoelens stimuleert. Maar, en nu komt het, dopamine helpt ook bij het controleren van je bewegingen en doelgericht denken.

Zo kan je met een lekkere beat in je draadloze JBL Reflect Flow oordoppen moeiteloos over een onmogelijk parcours manoeuvreren. Dankzij het design kan je bij wijze van spreken zelfs mee doen aan een Mudmaster parcours terwijl je middenin een conference call zit, want deze oortjes zijn niet alleen waterdicht, maar zitten ook als gegoten. Draadloos betekent geen gezeur met draden terwijl jij je tijd op de 10 kilometer wilt verbeteren. Want dat zou, zonder dat je het doorhebt, zomaar eens kunnen lukken. Muziek zorgt er namelijk ook voor dat je je focus verlegt en niet bezig bent met hoe lang je nog moet rennen. Of hoeveel push-ups je nog moet doen voordat je thuis op de bank mag ploffen met een bak popcorn en Netflix. Voor je het weet heb jij je dagelijkse workout erop zitten!

jbl headphones
bron: JBL

Headphones van JBL

Al met al zijn de JBL Reflect Flow oordopjes ideaal voor elke situatie. Of je een hele dag achter een bureau zit te ploeteren, of je lijf door een modder parcours moet trekken, deze oordopjes blijven in elke situatie niet alleen lekker zitten. Maar leveren ook nog eens de beste kwaliteit geluid. Ga voor deze oordopjes en nog meer hoofdtelefoons naar www.jbl.nl

 

in samenwerking met JBL

Reageer op artikel:
Altijd al gedacht dat je meer energie krijgt van muziek luisteren? Dit is waarom
Sluiten