Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 12 okt 2016

Altijd gedroomd van een groot huis? Kleine huisjes worden de nieuwe trend

We zien onszelf later wel wonen in zo'n kast van een huis. Een villa met zwembad, inloopkast en als het even kan een privé bioscoop, tuinman en fitnesszaal. Voor niet iedereen zal deze droom werkelijkheid worden. Maar dat geeft niet, want kleine huisjes worden de nieuwe trend.

Kleine huisjes worden BIG. Onderzoekers in Amerika hebben onderzocht dat wonen in kleinere huizen goed is voor de gezondheid. De mensen voelen zich een gemeenschap, de kleine huizen voldoen aan de basisbehoeftes voor relaties met de buurtjes en het is beter betaalbaar.

Kleine huisjes hebben voordelen

De onderzoekers stelden dat de kleine huizen milieuvriendelijker zijn en de bewoners houden er een gezonde levensstijl en gewoontes op na. Zij hopen dat meerdere mensen dit gaan inzien en daarom kiezen voor kleinere huizen.

Er zijn veel voordelen aan het leven in kleine huizen, maar toch worden ze door veel mensen gezien als huizen van ‘lagere klasse’. Echter door de toenemende belangstelling voor de kleinere huizen zal dit wel eens kunnen veranderen.

Huizen met een afmeting van niet meer dan ongeveer 90 vierkante meter, maken op dit moment niet een groot deel uit op de huizenmarkt. Oké, in de stad is 90 m2 groot. Maar als je met gezin woont, niet zo. Toch gaat dit in de toekomst waarschijnlijk drastisch veranderen.

In Amerika worden er nu plannen gemaakt om kleine dorpjes te bestuderen en te kijken hoe ze deze trend kunnen benutten en meer van deze schattige community’s kunnen bouwen. Zou de trend ook overwaaien naar Nederland?

Lees ook: Dit is waarom mensen met een rommelig huis het állerleukst en meest creatief zijn

Reageer op artikel:
Altijd gedroomd van een groot huis? Kleine huisjes worden de nieuwe trend
Sluiten