Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 31 december 2017

7 x waarom je volgende tripje naar de Amalfikust is

De Amalfikust is booming. Bekende bloggers reizen er naartoe om de meest jaloersmakende foto's vast te leggen in dit mooie stukje van Italië. Wij zijn helemaal om. De Amalfikust is perfect en dit zijn de redenen waarom jouw volgende tripje naar dit paradijs is:

1. Je vindt er de allermooiste stadjes

Positano is het spectaculairst gelegen. Het ligt namelijk op een rots en kent in plaats van straatjes bijna alleen maar (steile) trapjes. Het is een fabuleus mooi dorpje dat ook zeer populair is bij de welgestelde medemens. De hoofdstad Amalfi zelf is het culturele en historische hart van de regio. Een super gezellige stad waar het stikt van de citroenen- en limoncellowinkeltjes en kathedralen.

Tussen Positano en Amalfi in ligt het mooie Praiano, beroemd om zijn weegschalen en schrijnaltaren. Iets landinwaarts ligt het romantische kunstenaarsdorpje Ravello, waar zich enkele klasse-restaurants bevinden. Dan heb je nog het pittoreske Atrani, net naast Amalfi, met een schilderachtig dorpspleintje.

2. De Amalfikust staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst

De Amalfikust wordt vanwege natuurschoon en cultuurgeschiedenis beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld. De foto’s bevestigen dat:

3. Je kunt met de boot naar Capri

Het rijkeluis-eilandje Capri is vanuit de Amalfikust te bereiken met een veerboot. Zo hoef je niet honderden euro’s uit te geven om het eiland te bezoeken, maar kun je gewoon vanuit het vaste land met de boot. Capri is een betoverend en pittoresk eiland gemaakt van kalksteen. Je vindt er een kleine haven, hoge promenade’s met villa’s, rotsen, ruïnes en oude keizerlijke Romeinse huizen.

4. Er zijn stranden met smaragdgroene kleuren

De stranden van Sorrento zijn erg toeristisch, maar prachtig. Langs de kust van Positano en Praiano liggen enkele privéstrandjes die enkel toegankelijk zijn voor bezoekers die in één van de hotels verblijven. Toch zijn er aan de Amalfikust ook een aantal kleine, openbare strandjes te vinden, zoals de knusse stadsstrandjes van Atrani en Cetara. Ook de zandstranden van Castellabate, Palinuro en de Golf van Policastro zijn goed om te vertoeven. En kijk hoe adembenemend mooi:

5. Het landschap is fabelachtig

Gelegen in het Mediterrane gebied, zijn veel gebieden aan de Amalfikust verrassend mooi door alle prachtige kleuren, de lichteffecten en watervallen. Door overvloed aan water vind je hier zeldzame tropische flora.

6. Wandelaars zijn hier aan het juiste adres

De Amalfikust is voor wandelaars een heerlijke plek. De meeste paden dateren uit de negentiende eeuw, maar zijn nog in opvallend goede staat. De Valle delle Ferriere is het hart van de Amalfikust. Je loopt hier op hoogte door het landschap met riviertjes, rotsen en veel begroeiing. Vergeet het fantastische uitzicht niet.

7. Er heerst een typische Italiaanse cultuur

Van osteria’s, trattoria’s, ristorante’s tot gelateria’s. Je bent 100 procent in Italië. Zeker als je hier in het voorjaar of najaar bent. Dan zijn er de minste toeristen en is het klimaat er heerlijk.

LEES OOK: Dit zijn de allermooiste tropische eilanden voor op je bucketlist

Reageer op artikel:
7 x waarom je volgende tripje naar de Amalfikust is
Sluiten