Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 25 okt 2017

Hoe leuk is dit?! Je kunt in Amsterdam zwemmen in een drijvende bak met 36.000 ballen

Trek je bikini maar vast aan en haal de opblaasbare flamingo maar weer van zolder: we gaan weer zwemmen! Zaterdagavond 4 november kun je in Amsterdam een duik nemen in een drijvende bak met 36.000 ballen.

Als je misschien denkt dat er dan geen water aan te pas komt, heb je het mis. Het is namelijk zo dat de bak met tienduizenden plastic ballen drijft in het water. Waanzinnig, toch?

Bezoekers van de Amsterdamse museumnacht kunnen 4 november ook héél andere dingen doen dan langs schilderijen schuifelen: rondvaartmaatschappij Canal Tours Amsterdam een speciale ballenbakboot gemaakt.

Met 25 man tegelijk

Mocht je bang zijn dat je de boot mist: ieder half uur start een nieuw rondje en kun je dus genieten van een ‘plons’ in de ballenbakboot. Met 25 man tegelijk kun je dan genieten van een waar spektakel. En: wie goed z’n best doet kan ook een prijs opduiken!

Hoelaat?!

Christiane Brands van Canal Tours zegt in gesprek met RTL wel dat er ook grenzen gesteld moeten worden: “De tochtjes vinden plaats van 19:30 tot 23:30, in totaal zijn er dus 200 ballenbakliefhebbers die mee kunnen.”

Wil je graag ook snorkelen met je vriendinnen? Dan moet je opstappen achter het Rijksmuseum, Stadhouderskade 520 om precies te zijn. Helemaal mooi: het event is gratis!

BallenbakbootRTL Nieuws

Reageer op artikel:
Hoe leuk is dit?! Je kunt in Amsterdam zwemmen in een drijvende bak met 36.000 ballen
Sluiten