Android versus iPhone: Dit zegt je telefoon over je persoonlijkheid

Nog even en de iPhone 7 is te koop. Voor iedereen die niet kan wachten: er is nu een onderzoek waardoor je misschien toch liever voor een Android telefoon kiest. iPhone bezitters zijn namelijk minder eerlijk en minder vriendelijk dan Android gebruikers. Maar, ze zijn wel socialer en spontaner.

Of je helemaal fan bent van Apple en jezelf nooit met een Samsung, Sony of LG telefoon zou zien – of juist andersom – zegt iets over je persoonlijkheid. Dat bljkt uit nieuw onderzoek van de University of Lincoln’s School of Psychology.

iPhone bezitters zijn minder trouw, maar wel extroverter

De onderzoekers ontdekten dat mensen met Android telefoons eerlijker en bescheidener zijn dan mensen die bellen, appen en Snapchatten op een iPhone. Ook maken mensen met een iPhone zich drukker over hun sociale status dan anderen.

Wat ook naar voren kwam uit het onderzoek onder 240 respondenten: de meeste vrouwen hadden een iPhone. Én, mensen met een iPhone zijn extroverter dan Android gebruikers.

Hebben je vriendinnen en jij allemaal een iPhone of juist allemaal een Android telefoon? Dat is heel logisch, want dan zijn jullie dezelfde types.

Wij vragen ons ondertussen af of het ook betekent dat mensen met een Android telefoon hondenmensen zijn…: Zo trouw als een hond: Kattenliefhebbers gaan eerder vreemd zegt onderzoek

Reageer op artikel:
Android versus iPhone: Dit zegt je telefoon over je persoonlijkheid
Sluiten