Goed zaak: Je kunt nu een anonieme soa-test uit de muur halen

Verdorie, na die onveilige vrijpartij heb je ineens vreselijke jeuk en je weet: die soa-test moet gedaan worden. Ook al weet je dat het niet gênant is en juist heel normaal, heb je misschien toch niet zo veel zin om naar je huisarts te gaan. Voor alle bange aapjes is nu een oplossing gevonden: de anonieme soa-test uit de muur.

Alsof je een kroketje haalt

Gooi je centen in de muur et voilà, je trekt je warme knapperige snack zo uit de muur. Maar dan anders. Wie bang is voor een soa-test bij de GGD of de huisarts kan nu gewoon een anonieme soa-test uit de muur trekken. Handig.

Een apotheek aan het Prins Hendrikplein in Den Haag is de eerste apotheek met de soa-test automaat aan de buitenmuur. Deze is puur bedoeld als aanvulling en niet als doktersadvies. Zo hopen zij dat de drempel om een test te doen wordt verlaagd. Er rust namelijk nog steeds een taboe op soa’s, terwijl je je eigenlijk helemaal niet hoeft te schamen.

Effe een testje halen

Met de zelftest die eruit te halen is, kun je jezelf testen op soa’s als chlamydia, gonorroe, hiv en syfilis. Ze zijn door het RIVM uitgeroepen tot beste tests op dit gebied en daarom een goed middel om te kijken of je een van de ziektes hebt opgelopen. In de toekomst kun je ook even langs de muur om bijvoorbeeld condooms, de morningafterpil, pijnstillers of neusdruppels te halen.

Wij mogen deze nieuwe trekmuur wel.

LEES OOK: Alles wat je wilt weten over schimmelinfecties

Reageer op artikel:
Goed zaak: Je kunt nu een anonieme soa-test uit de muur halen
Sluiten