Mannen, jullie zijn ook verantwoordelijk voor de anticonceptiepil

Het kan gebeuren dat je na een avondje in de kroeg de anticonceptiepil bent vergeten te slikken. Stom, maar vanaf nu kunnen mannen daar ook de schuld van krijgen. Dit stelt kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers – en wij zijn het er volkomen mee eens.

Op vakantie, na het stappen of gewoon als je ontzettend moe bent, wij vrouwen moeten altijd denken aan de anticonceptiepil. Terwijl je vriend en jij er allebei baat bij hebben dat je hem slikt, ben jij er altijd verantwoordelijk voor. En daar mag wat ons betreft best verandering in komen.

Allebei verantwoordelijk voor de anticonceptiepil

De mannenpil is nog altijd niet in de maak. Helaas pindakaas. Maar Rutgers maakt met een nieuwe campagne duidelijk dat er wel een verandering moet komen in wie er verantwoordelijk gehouden wordt voor het zorgvuldig gebruik van anticonceptie.

De campagne stelt dat vrouwen tegenwoordig nog te veel verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van een voorbehoedsmiddel. Want ja, hoe vaak heeft jouw vriend de pil zelf meegenomen als je bij hem kwam slapen? Waarschijnlijk nooit.

Lusten en lasten

In feite dragen wij vrouwen alle lasten van het gebruik van de pil, terwijl mannen alleen maar de lusten ervan ervaren. Want wij moeten de pil iedere dag slikken, hebben last van hormoonschommelingen en ons gewicht fluctueert er vaak ook nog eens door.

En de man? Tsja, die heeft er allen profijt van. Want hij kan zorgeloos genieten van seks zonder condoom, zonder zich druk te hoeven maken of jij zwanger zou kunnen raken. Want hij weet dat jij de pil tóch wel dagelijks op hetzelfde tijdstip slikt. En da’s eigenlijk helemaal niet eerlijk, toch?

Mensen die ‘s ochtends hun bed opmaken hebben een beter seksleven

Mannen, neem je verantwoordelijkheid

Het is de hoogste tijd dat er meer aandacht besteed wordt aan dit verschil, vinden wij. Want hoe gek is het dat als jullie samen besluiten nog geen kinderen te willen, jij degene bent die er eigenlijk alleen verantwoordelijk voor is? Om over de kosten van de anticonceptiepil maar te zwijgen.

Dus. Schuif dit artikel maar eens onder de neus van je vriend, wanneer jullie weer eens ruzie hebben over de anticonceptiepil. Dan is hij waarschijnlijk héél snel uitgepraat.

6 idiote dingen die wij als vrouwen doen uit de naam der liefde

A.D.

Reageer op artikel:
Mannen, jullie zijn ook verantwoordelijk voor de anticonceptiepil
Sluiten