Déze 7 antioxidantrijke producten zouden altijd op je boodschappenlijstje moeten staan

Antioxidanten zitten in veel groenten, fruit, noten en kruiden. Niet gek dat het belangrijk is om antioxidantrijke voeding te eten. Er zijn antioxidantrijke producten die geweldig zijn voor je lichaam. Voor je immuunsysteem, je hart én om tekenen tegen ouderdom tegen te gaan.

Maar waar moet je zoeken? Deze 7 lekkere dingen zouden daarom altijd op je boodschappenlijstje moeten staan.

Antioxidantrijke producten

Gezond te koken is niet altijd makkelijk, daarnaast heb je het soms simpelweg te druk om lang in de keuken te staan en kies je voor makkelijk. Dat te druk hebben is trouwens ook hét recept voor stress, iets wat ook weer effect heeft op je lichaam. Hoe je het wendt of keert: antioxidantrijke producten zijn heel belangrijk. Dat vind je in de volgende 7 lekkere dingen.

1. Bosbessen

Bosbessen zijn een geweldige bron van antioxidanten en staan ook bekend om het beschermen van de gezondheid van je hart. Tevens houden ze je bloedsuiker op peil en daarom worden ze vaak gegeten door mensen met diabetes.

2. Aardbeien

Als we het over antioxidantrijke producten hebben, kunnen we aardbeien niet vergeten. Het eten van aardbeien zorgt ervoor dat je ogen in goede gezondheid blijven en je een helder zicht hebt. Ook helpen ze je cholesterol laag te houden.

3. Groene thee

Groenten en fruit eten om aan je dagelijkse dosis antioxidanten te komen, is niet de enige manier. Ook groene thee is een uitstekende bron. Groene thee bevat namelijk een speciaal soort antioxidant, ECGC genaamd. Dit antioxidant verlangzaamt de eerste tekenen van het ouder worden.

4. Rode wijn

Als er één product is die niet mag ontbreken in het lijstje vol antioxidantrijke producten, is het wel rode wijn. Het is niet vaak dat je alcohol tegenkomt tussen gezond eten, maar rode wijn behoort tot het lijstje van drankjes met de meeste antioxidanten. Het wordt zelfs door dokters aangeraden af en toe een glaasje te nemen.

5. Kruidnagel

Kruidnagel staat bekend om de antibacteriële werking. Vroeger staken mensen er zelfs één in hun kies wanneer ze last hadden van een ontstoken wortelkanaal.

6. Walnoten

Walnoten bevatten antioxidanten die kanker tegengaan. Daarnaast werken ze ook goed tegen diabetes type 2 en zorgen ze dat je hart goed functioneert.

7. Cranberries

Tot slot horen cranberries ook bij antioxidantrijke producten. Deze kleine besjes geven je immuunsysteem een boost en bevatten net zoals walnoten ook antioxidanten die werken tegen kanker. Nog een bekende eigenschap van cranberries is dat het ontzettend goed werkt tegen een blaasontsteking.

Meer over voedsel en gezondheid:

  • Van cheese pops tot gefrituurde kip: 6 x recepten voor koolhydraatarme snacks
  • Alles wat je moet weten over vitamine D (aka het zon vitamine)
  • Gezond eten: met déze 6 hacks is dat makkelijker dan je denkt
  • Reageer op artikel:
    Déze 7 antioxidantrijke producten zouden altijd op je boodschappenlijstje moeten staan
    Sluiten