Hmmm! Deze appelflappen met Licor 43 wil jij tijdens oud en nieuw op tafel zetten

Ben je ook zo dol op appelflappen en gaat een drankje er ook wel in? Dan hebben wij hét recept voor de allerlekkerste snack die jij ooit gaat proberen. Er is nu namelijk een recept voor appelflappen met Licor 43 voor de airfryer. Even serieus, dit klinkt toch als iets uit je dromen?

Appelflappen gaan er altijd wel in en nu hebben we het recept voor de perfecte snack voor een avondje uit. Bel daarom maar snel je vriendinnen op en duik de keuken in, want dit willen jullie dit weekend nog proberen.

Recept voor appelflappen met Licor 43

We hebben al vaker geschreven over recepten met Licor 43, zoals dit recept voor een heerlijke kwarktaart. Nu hebben we weer iets nieuws voor jullie. De combinatie van appel en Licor 43 is als een ware een feestje voor je smaakpapillen en alleen al bij het lezen loopt het water spontaan in onze mond.

Wat heb je nodig?

4 plakjes bladerdeeg
20 gram suiker
1 el kaneel
2 appels
1 ei
Scheutje Licor 43

Hoe maak je het?

Het maken van deze overheerlijke appelflappen met alcohol is makkelijk en ook nog eens snel gedaan. Wij leggen het je graag in vier stappen uit zodat jij hierna heerlijk kan genieten van deze lekkernij.

Stap 1

Begin met het snijden van het bladerdeeg. Leg een plakje op een snijplak en snijd ze diagonaal door in de vorm van een appelflap. Vervolgens snijd je ook de twee appels in kleine stukjes.

Stap 2

Doe de stukjes appel in een kom en strooi er kaneel en suiker over. Vervolgens voeg je ook het scheutje Licor 43 bij de appels en meng je het door elkaar.

Stap 3

In deze stap leg je een aantal stukjes appel met kaneel, suiker en Licor 43 op een stukje bladerdeeg. Vervolgens vouw je het bladerdeeg dubbel zodat je een mini gevulde appelflap krijgt. Maak je de zijkanten plat met een vork.

Stap 4

Bestrijk de mini appelflapjes met ei en gooi er nog een beetje suiker overheen. Stop ze 8 minuten in de airfryer op 180 graden. Et voilà, jouw overheerlijke appelflappen zijn klaar. Makkelijk toch?

Licor 43 appelflappen

?Appelflappen zijn lekker maar met Licor 43 nog véééééééééél beter!? ? Alles voor Airfryer: http://bit.ly/af-bakvorm

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: