Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 8 dec 2017

App jij op de fiets? In 2019 krijg je er waarschijnlijk een flinke boete voor

Je telefoon is een held in afleiden. Of dat nu op het werk is, tijdens het studeren, in de auto of op de fiets. En dat laatste, dat ga je binnenkort wel afleren. Want in 2019 zou het zomaar eens verboden kunnen worden.

Eerder werd het ook al verboden om je telefoon te gebruiken als je aan het autorijden bent. En wat zullen daar veel ongelukken mee voorkomen zijn. Nu wordt dit verbod misschien ook toegepast voor alle fietsers.

In 2019 zit je niet meer te appen op je fiets

Het idee om appen op de fiets te verbieden is niet nieuw. Daar wordt al heel lang over gediscussieerd. Maar nu gaat er echt werk van gemaakt worden. Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen komt volgend jaar namelijk met een wetsvoorstel. En als de Eerste en Tweede Kamer hiermee akkoord gaan, dan kan het appverbod in 2019 ingaan.

Bij het appverbod horen ook voorlichtingscampagnes en boetes. Hoe hoog de boetes uit kunnen gaan vallen, is nog niet bekend.

De appjes die je onderweg krijgt, kun je daarom maar beter openen en replyen als je stilstaat. Zonder dat je nog een fiets in je hand hebt. Je geld wil je natuurlijk veel liever aan iets anders uitgeven.

Aan deze lakjes bijvoorbeeld: Met deze nieuwe, zachte nagellakjes van Essie word jij de prinses uit je dromen

Reageer op artikel:
App jij op de fiets? In 2019 krijg je er waarschijnlijk een flinke boete voor
Sluiten