Wow! Dit is de meest geweldige tegenreactie op de omstreden ‘Are You Beach Body Ready’ campagne?’

Er is weer een discussie opgelaaid over een advertentie met een super dun model. Dit keer ging het om de 'Are you beach body ready?' campagne van Protein World. Een organisatie die afslankproducten verkoopt.

Op de reclame stond een extreem dun model met de tekst ‘Are you beach body ready erbij?’ erbij. Wat daarmee zou impliceren dat je blijkbaar alleen beach body ready bent wanneer je heel slank bent.

Ophef

Na de ophef heeft de reclame commissie zich erover gebogen, die tot het oordeel kwam dat de reclame niet meer gebruikt mag worden. Ze maken zich zorgen dat de reclame misleidende claims over afvallen bevat. Ook zijn ze bezig met het kijken of de reclame als beledigend wordt ervaren door vrouwen (wat wij ons maar al te goed kunnen voorstellen).

Tegenreactie

Ondertussen zijn er een aantal tegenreacties op de reclame gekomen, waaronder van de online shop Swimsuitsforall. Zij maakten een geweldige reclame met plus-size model Ashley Graham in bikini. De tekst is aangepast naar ‘Are you ready for this beach body?’ met de hashtag #curvesinbikinis.

De reclame werd verspreid met een quote van Ashley waarin ze zegt: ‘Er is geen enkele reden om je te verstoppen, en alle reden tot pronken met jezelf.’

Reageer op artikel:
Wow! Dit is de meest geweldige tegenreactie op de omstreden ‘Are You Beach Body Ready’ campagne?’
Sluiten