Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 21 jun 2017

Handig: Er is nu een armband die je vertelt wanneer je verbrandt in de zon

Het is zomer, vakanties zijn geboekt en jij hebt alvast je opblaasbare donut ingeslagen en de mooiste bikini gekocht om je voor te bereiden op de zonsessies. Maar, die UV-stralen doen hun vuile werk. Verbranden is niet cool en daarom is er nu deze armband die je vertelt wanneer je verbrandt in de zon.

I don’t wanna burn

Ken je dat? Dat je je soms vergeet in te smeren, vergeet hoelang het alweer geleden is of dat je er gewoon even geen zin in hebt? Je eindigt je zonsessie dan met rode kringen op de gekste plekken op je lichaam. Het is lastig in te schatten hoe vaak je je moet insmeren, zeker als je ook nog eens regelmatig het water in duikt.

Maar toch is verbranden wel het laatste wat we willen als we in de zon liggen. Daarom is er nu een armband die ons kan vertellen wanneer we verbranden. Het bedrijf Netatmo bedacht de armband en noemde hem: June. June zal ervoor zorgen dat je de zomer van 2017 zonder verbrande plekken door kunt komen.

June gaat je wel iets meer kosten dan een paar flessen zonnebrand, maar onthoud: je huid is een enorm belangrijk orgaan en we willen niets liever dan ons tere huidje beschermen, toch?

De June is te koop op de website van Bloomingdale’s en gaat je zo’n 90 euro kosten. Dat is de investering zeker waard, als je geeft om je huid. Inmiddels issie uitverkocht, maar houd de website in de gaten. We sommen even voor je op waarom deze armband je geld waard is.

June staat overal bij

Het is geen suf armbandje. Het is een zwarte leren bandje met een authentieke ‘diamant’ in het midden die heel mooi glanst in de zon. Zwart past letterlijk bij alles. En diamonds are a girls best friend, toch? Deze armband kun je altijd dragen, wanneer je wilt.

June is ‘splashproof’

De June kan wel tegen wat waterpret. De armband vindt het niet fijn om heel lang diep onder water te zijn, maar je kunt er zeker mee op je opblaasbare donut liggen.

June weet wanneer je huid de zon niet meer aan kan

Het zal je vast bekend voorkomen dat je wel eens langer in de zon blijft dan je huid eigenlijk aan kan. Je zit lekker te socializen op een terrasje of je valt in slaap in de tuin. Volgens de beschrijving van het product kan June de blootstelling aan de zon meten.

De armband geeft je dan ook real-time persoonlijk advies. Deze armband weet hoe je huidveroudering door UV-straling tegengaat. Als laatste kan deze gadget je waarschuwen wanneer je huid oververhit raakt, zodat je de schaduw kunt opzoeken.

Er is ook een app

Als je meer wilt weten, dan is er ook een app. Deze vind je door ‘June by netatmo’ te zoeken in de App store. De app is gratis voor je smartphone en zodra hij is gedownload zal de app je ook vertellen wanneer je huid bescherming nodig heeft.

De app geeft je informatie over hoe lang je in de zon hebt gespendeerd en op welke tijden de UV-straling de meeste impact hebben.

Kortom, je hebt je persoonlijke huidexpert. Ga huidveroudering en verbranding door de zon tegen door middel van persoonlijk advies. Nu weet jij precies hoe jij je huid het beste kan verzorgen. Je nieuwe vriend zal je reminders sturen over producten die jij het beste kunt gebruiken en je op de vingers tikken of je nu heel rap even in de schaduw wilt gaan liggen a.u.b.

LEES OOK: Dit is waarom sommige mensen verbranden en anderen niet

Reageer op artikel:
Handig: Er is nu een armband die je vertelt wanneer je verbrandt in de zon
Sluiten