Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 jan 2018

Ben jij een arme sloeber? Dan heb je méér geluk in de liefde

Goed, Christian Grey mag dan met zijn helikopter overal heen vliegen, bakken met geld uitgeven aan zweepjes en alles kunnen kopen wat hij wil (’Vind je dit een mooi huis? Ik heb het gekocht voor je.’) Maar dat betekent niet dat rijkdom de weg is naar het hart. Nee, hoe rijker je bent, hoe slechter je relaties juist zijn.
Zoals J.Lo in 2003 al zong: Love don’t cost a thing. Liefde is niet te koop. En dat blijkt maar weer eens uit onderzoek.

Ben jij allesbehalve rijk, ga daar dan niet over zitten simmen. Want jij hebt juist meer geluk in de liefde. En ook nog eens betere vriendschappen. Ca-ching.

Niet rijk? Dan heb je meer geluk in de liefde

Een team wetenschappers van de Universiteit van Waterloo in Canada vroeg 2145 mensen middels een enquete en 300 proefpersonen in een interview naar hoe rijk ze zijn en hoe goed hun privéleven is.

Wat bleek? Welgestelde mensen waren minder goed in het inleven in het leven van andere mensen. En daardoor maakten ze soms beslissingen die niet goed uitpakten voor vriendschappen en liefdesrelaties.

De mensen met minder geld op de bank bleken juist veel beter in het omgaan met vrienden en hun partner. En daardoor hebben ze uiteindelijk ook een beter liefdesleven én meer vriendschappen.

Als je weinig geld hebt, ben je met andere woorden gewoon een veel leuker mens. Ga daarom lekker door met te dure kledingstukken kopen en etentjes met je allerliefste vriendinnen. Word je gelukkig van.

Reageer op artikel:
Ben jij een arme sloeber? Dan heb je méér geluk in de liefde
Sluiten