Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 8 okt 2016

Attentie luistervinkjes! Als je graag gesprekken meeluistert ben je een betrokken vriendin

In de trein, in een restaurant, op je werk. Je kunt er niets aan doen lijkt het wel. Maar zodra je een paar woorden opvangt van een interessant gesprek, spits je je oren. Voel je je schuldig dat je regelmatig voor luistervinkje speelt? Doe dat niet meer, want als je gesprekken meeluistert ben je juist een betrokken persoon en daardoor de allerbeste vriendin die jouw BFF zich kan wensen.

Het gesprek tussen twee wildvreemden houdt je helemaal in je greep. Of het nou gaat over een date, een vriendin die irritant is of wat iemand vanavond gaat eten, jij wilt het weten. En je moet maar wat hard je best doen om niet ineens mee te gaan praten met het gesprek wat helemaal niet voor jou oren bedoeld is. Oeps.

Toch is het helemaal niet verkeerd om te luisteren wat andere mensen te melden hebben. Een tikkeltje onbeleefd misschien, maar het maakt jou ook tot een hartstikke leuk persoon.

Je bent betrokken

Je kunt je goed inleven in wat andere mensen vertellen. Ja, jouw empatisch vermogen is heel sterk ontwikkeld.

Je bent altijd een betrokken vriendin. En je zult er weer op terug komen als je vriendinnen met iets zitten. Je vraagt later altijd hoe het nu gaat. Dat doe je omdat je oprecht geïnteresseerd bent en dat weten je vriendinnen maar wat goed te waarderen.

Je bent graag op de hoogte van wat er gebeurt in de wereld

Heus niet dat jij alleen weet wat de nieuwste roddels zijn op je werk, in je vriendengroep of bij je sportvereniging. Natuurlijk vind je dat smullen, maar je bent ook graag op de hoogte van wat er verder gebeurt in de wereld. Je bent zeker iemand die regelmatig het nieuws volgt, want je hebt een intens verlangen om altijd te willen weten wat er speelt.

Je wilt mensen graag helpen

Dat is ook waarom je altijd zo op je tong bijt als je hoort dat mensen over hun problemen praten. Je wilt namelijk werkelijk waar iedereen wel helpen.

Toch zijn het vooral je vriendinnen die je de helpende hand toewerpt. Je bent dan ook altijd de persoon waar je vriendinnen naar toe gaan met hun problemen. Als iets hen dwars zit vragen ze jou om raad. Ze kunnen altijd op je rekenen, want je staat altijd voor ze klaar.

Zelf zal je nooit je mond voorbij praten in het openbaar

Je weet maar al te goed dat er meer mensen in de ruimte zijn als je een delicaat onderwerp wilt bespreken. En als je het dan écht niet kunt laten, dan zorg je wel dat je bijnamen verzint voor mensen of details even niet meldt.

Maar als een vriendin jou iets in vertrouwen heeft verteld, zul je dat nooit doorvertellen. Zelfs als mensen je er rechtstreeks naar vragen doe je alsof je van niets weet. Want jouw vriendschap gaat voor alles.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook even lezen: Een brief aan mijn beste vriendin: waarom ik echt niet zonder je kan

Reageer op artikel:
Attentie luistervinkjes! Als je graag gesprekken meeluistert ben je een betrokken vriendin
Sluiten