Waarom avocado de lifesaver is voor iedereen met droog haar

Het liefst zouden we iedere dag wel een avocado wegwerken. Die groene monsters zijn zo verschrikkelijk heerlijk. Jammer genoeg zouden we dan wel erg snel uitdijen vanwege alle (goede) vetten die avocado's bevatten. Maar die vetten komen wel erg van pas in je haar. Zeker wanneer je lokken ernstig beschadigd en uitgedroogd zijn. Hoe? Lees het hier:

We zijn gek op avocado’s, maar vaak blijken het toch kleine verraders te zijn.

Waarom avocado bij droog haar

Avocado-olie zorgt voor een intense hydratatie. Perfect om je dode punten en bijvoorbeeld een uitgedroogde bos krullen een boost mee te geven. Vaak wordt avocado-olie gebruikt voor een diepe haar conditioning om het haar weer een soort frisse kickstart te geven.

Je kan avocado-olie kopen in een flesje, zoals deze van Qure Natural of van A&M Cosmetics. Ook kun je avocado-olie zelf maken. En dat is makkelijker dan je denkt

Zelf avocado-olie voor droog haar maken

Nu willen we natuurlijk liever weten hoe we onze huis-, tuin- en keukenavocado kunnen gebruiken voor ons haar. En gelukkig is dat erg simpel. Je prakt de boel zacht, voegt optioneel wat van je favoriete haarolie toe en smeert het mengsel in je haar. Laat het rustig intrekken en verwijder vervolgens met lauwwarm water.

Het restje op de schil kun je overigens voorzichtig over je gezicht smeren, aangezien het een antibacteriële werking heeft en de huid als babybilletjes achterlaat. Yum! We love avocado.

Andere producten met avocado

Omdat avocado zo hydraterend is, wordt het vaak toegevoegd aan allerlei producten, zoals conditioner en haarmaskers. Deze shampoo, conditioner en masker van Garnier zijn perfect bij droog haar, maar we zijn ook fan van de producten van Nature Box.

Reageer op artikel:
Waarom avocado de lifesaver is voor iedereen met droog haar
Sluiten