Waarom avocado de lifesaver is voor iedereen met droog haar

Het liefst zouden we iedere dag wel een avocado wegwerken. Die groene monsters zijn zo verschrikkelijk heerlijk. Jammer genoeg zouden we dan wel erg snel uitdijen vanwege alle (goede) vetten die avocado's bevatten. Maar die vetten komen wel erg van pas in je haar. Zeker wanneer je lokken ernstig beschadigd en uitgedroogd zijn. Hoe? Lees het hier:

We zijn gek op avocado’s, maar vaak blijken het toch kleine verraders te zijn.

Avocado in je haar

Avocado olie zorgt voor een intense hydratatie. Perfect om je dode punten en bijvoorbeeld een uitgedroogde bos krullen een boost mee te geven. Vaak wordt avocado-olie gebruikt voor een diepe haar conditioning om het haar weer een soort frisse kickstart te geven.

Zelf doen

Nu willen we natuurlijk liever weten hoe we onze huis-, tuin- en keukenavocado kunnen gebruiken voor ons haar. En gelukkig is dat erg simpel. Je prakt de boel zacht, voegt optioneel wat van je favoriete haarolie toe en smeert het mengsel in je haar. Laat het rustig intrekken en verwijder vervolgens met lauwwarm water. Het restje op de schil kun je overigens voorzichtig over je gezicht smeren, aangezien het een antibacteriële werking heeft en de huid als babybilletjes achterlaat. Yum! We love avocado.

Reageer op artikel:
Waarom avocado de lifesaver is voor iedereen met droog haar
Sluiten