Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 mrt 2017

Avondmens? Dan ben jij de ultieme levensgenieter, aldus de wetenschap

’s Ochtends uit bed komen mag dan iedere dag weer een hele opgave zijn, als avondmens kun je wel zeggen dat jij een ultieme levensgenieter bent. Wijntje, kaasplankje en af en toe dansen tot de zon op komt. De wetenschap heeft het bewezen: als avondmens ben jij het allerleukst.

Als avondmens floreer je vanaf en uur of acht, tot in de late uurtjes. Het liefst blijf je iedere avond tot laat op. En dans je in het weekend tot ’s ochtends vroeg met je vriendinnen.

De wetenschap zegt het ook, jij bent de ultieme levensgenieter als avondmens. En dat is toch maar mooi iets om trots op te zijn.

Avondmensen zijn levensgenieters

Het staat allemaal in een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Obesity. De onderzoekers concludeerden dit nadat ze tweeduizend vrijwillers volgenden.

Volgens de onderzoekers is er ook een nadeel. En dat is dat avondmensen geneigd zijn ongezonder te eten. Bij dat wijntje in de avond smaakt een stuk kaas immers verrukkelijk. En ja, na een avond dansen heb je heus wel eens zin in een vette hap. Bovendien ben je niet zo’n ontbijten.

Maar ach, jij bent in ieder geval wel uit geweest met je allerliefste vriendinnen. Jij hebt tenminste goede gesprekken bij een heerlijk glas wijn met overheerlijke kaasjes.

Eten en drinken is gezelligheid en jij weet dat. En dat maakt jou het allerleukst.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit zijn dé 9 tekenen dat jij ab-so-luut geen ochtendmens bent

Reageer op artikel:
Avondmens? Dan ben jij de ultieme levensgenieter, aldus de wetenschap
Sluiten