Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 6 nov 2015

Awesome! Er is een planeet ontdekt die bestaat uit alcohol en suiker

Wetenschappers hebben ontdekt dat er een planeet is die bestaat uit niets anders dan alcohol en suiker. En de planeet heet Lovejoy. Écht waar.

Volgens onderzoek, gepubliceerd in Science Advances, bestaat planeet Lovejoy uit ijs en cosmisch stof. De komeet spuwt 20 ton water per seconde. Geen gewoon water, maar water met alcohol erin. Als je dat omrekent zijn dat vijfhonderd flessen wijn per seconde, rekende the Washington Post uit. Oftewel, op planeet Lovejoy is het altijd happy hour.

LEES OOK: Get the party started! Om deze redenen zijn vrouwen die van feesten houden succesvoller in het leven

Partyplaneet

We willen nú naar Lovejoy, om daar eindeloos te spacen op suiker en drank. En als je dacht dat het niet beter kon: Lovejoy blijkt de bouwstenen te hebben voor ál het kosmische leven.

Op Lovejoy blijken namelijk complexe organische moleculen te vinden zijn. 3,8 miljard jaar geleden, toen de aarde ontstond, was er meer nodig dan alleen water, koolmonoxide en stikstof. Volgens onderzoekster Stefanie Milam, van de Nasa, gaat het om op moleculair niveau veel geavanveerdere stoffen. En planeet Lovejoy heeft die complexe moleculen.

Kortom, feesten op Lovejoy is mogelijk. Wij tellen alvast de dagen af tot het eerste feestje gaat plaatsvinden. Tot die tijd, proost!

Reageer op artikel:
Awesome! Er is een planeet ontdekt die bestaat uit alcohol en suiker
Sluiten