Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 12 aug 2015

Baby, let’s get serious! Zo ga je van een fling naar een relatie-ding

Oh jee, verliefd. Totaal onverwacht ben je na enkele weken daten als een blok voor je nieuwe ‘project’ gevallen. Na vele mislukte dates, flirts en flings vroeg je je al af of ‘verliefdheid’ geen fabeltje is, en alleen in films bestaat. Maar die oneindige tintelingen (vlinders?!) liegen er niet om: Verliefd zijn bestaat en this could be Him.

Maar wat nu? Hoe zorg je ervoor dat hij jou net zo leuk gaat vinden en met jou samen een stap vooruit durft te zetten? Tegenwoordig is het allemaal maar zo normaal om een serial dater te zijn, je nergens aan te binden en met volle kracht vooruit te gaan. Maar hoe ga je hem nou duidelijk maken dat jij de real deal bent?! Zo:

Do: Doe cool. Het klinkt gek, maar het is geen onbekend gegeven dat mannen van jagen houden. Je moet ze wat te spelen geven om ze geïnteresseerd te houden. (Net kinderen.)
Don’t: Hem platbombarderen met berichtjes (hoe lief ook) via Whats’app, Facebook, e-mail, voicemail en postduif om hem te pakken te krijgen. Ja, dat is moeilijk wanneer je verliefd bent, maar doe het niet. Mannen waarderen hun eigen tijd en tijd met vrienden en tevens vinden ze het niet aantrekkelijk als jouw hele dagbesteding draait om het trekken van hun aandacht. Wees relaxt, zoals hij.

Do: Blijf hem verrassen. Niets mooier dan die blije puppy-ogen van een man wanneer hij ziet dat jij je voor hém mooi hebt gemaakt. Denk: jager die zijn buit trots bewondert. Of verras hem met iets anders waar hij een zwak voor heeft.
Don’t: In je huispak wonen. Ben je blij als het ‘formele’ gedeelte van daten voorbij is zodat je lekker je joggingbroek aan kan trekken tijdens de film? Niet doen. Je bent zijn soon to be girlfriend. Kleed je daar ook naar.

Do: Luister naar hem. En dan bedoelen we ook echt: luisteren. Bij mannen duurt het al vaak iets langer voor ze hun problemen hebben verwerkt, laat staan dat ze die problemen in woorden kunnen uitdrukken, én er bij jou mee durven te komen. Geef hem de tijd en mogelijkheid zijn issues bij jou kwijt te kunnen. Laat hem praten en wees geduldig.
Don’t: Zijn persoonlijke adviseuse, psych en levenscoach zijn. Mannen trekken het over-analyseren wat wij vrouwen vaak doen, slecht. Betrek er niet te veel emoties bij. Tuurlijk mag je wel een tip geven, maar pas op dat je niet een ellenlang betoog houdt, waardoor hij waarschijnlijk binnen één minuut al is afgehaakt en bij zijn vrienden checkt of ze tijd hebben voor een biertje. Weg quality-time

Do: Doe gek. Wees spontaan, maak grappen, durf je ‘ugly side’ te laten zien. Mannen houden van ongecompliceerde fun.
Don’t: Te gereserveerd en serieus zijn. Zeker wanneer je zegt spontaan te zijn. Wees niet bang dat je hem afschrikt met een gekke bek of grove taal. Denk je dat ie zijn vrienden daarop afwijst? Not a chance. Hij kiest ze er juist op uit. Kom maar door met die zelfspot.

Do: Genieten. Helaas staan wij vrouwen vaak te boek als ‘zeurderig’ of ‘gecompliceerd’. We hebben ook best vaak een mening over… uhm, alles. Nogmaals, mannen houden van ongecompliceerd. Denk oerman: jagen, eten, spelen, slapen. Wees blij met de dingen zoals ze zijn en benoem ze positief.
Don’t: Klagen. Gewoon niet doen. Althans, niet te veel en uitgebreid. Gebruik je vriendinnen maar als uitlaatklep voor het zeuren over kleine dingen zoals collega’s, lange rijen bij de supermarkt, je moeder of een dooie mus. Zij snappen vrouwen- issues toch beter dan jouw soon to be boyfriend. Maakt het uitrazen toch een stuk bevredigender, non?

Do: Be you Wees je natuurlijke, mooie zelf. Natuurlijk kijken mannen om naar zwaar opgemaakte, over-dressed en fake-alert vrouwen, maar als vriendinnetje kiezen ze toch voor de naturelle look. Uiteindelijk willen ze liever een relatie met de vrouw die er betrouwbaar uitziet -en dus een goede gezinsvrouw zou zijn-, dan
met de sexy trashy-lady.
Don’t: Hem verleiden met de meest neppe versie van jezelf en hem nooit je werkelijke ik tonen. Niemand wordt met beeldig roodgestifte lippen en een vafoom!- hairdo wakker, dat snappen mannen zelf ook wel. Je toont er enkel gebrek aan zelfvertrouwen mee en mannen houden van zelfverzekerde vrouwen. Wees jezelf, altijd.

Reageer op artikel:
Baby, let’s get serious! Zo ga je van een fling naar een relatie-ding
Sluiten