Life 22 jul 2016 Joke-Jiers Botma

Back to school: deze 8 type leraren hebben we állemaal gehad

Misschien is het alweer een tijd geleden dat je op de middelbare school zat, maar memorabel was die tijd zeker. Van je eerste kus bij het fietsenhok tot aan je applaudisserende ouders bij je diploma-uitreiking. Dingen die je nooit meer vergeet. En net zoals deze type leraren die jouw schooldag konden maken maar ook breken:

1. De viespeuk

De docent die vaker naar je borsten keek dan recht in je ogen. En uiteraard maakte hij ook altijd ongepaste opmerkingen tegen de meiden in de klas. Hij stond dan ook bekend als de viespeuk van de school waar je héél ver bij uit de buurt moest blijven.

2. De stinkerd

Die dan heerlijk over je schouder kwam ´meekijken´ hoe je je één of andere debiele formule toepaste (die je nooit meer in je leven nodig hebt gehad, maar dat terzijde) en dan had hij natuurlijk altijd een reden om iets te zeggen. Vervolgens kreeg jij die walm in je face. Gat-ver-damme.

3. De ik-kan-de-klas-niet-aan

De lerares die eigenlijk nooit lerares had moeten worden. Ze had eigenlijk niet eens een poging moeten wagen om de studie te volgen. Want ze is wel de laatste die geschikt is. Ze kon namelijk geen enkele klas aan waardoor jullie allemaal nog drukker werden en weinig respect voor haar konden opbrengen. Achteraf voel je je daar soms wel een beetje schuldig over.

4. De leraar in opleiding

De leraar die nog bezig is met zijn docentenopleiding maar wel alvast les geeft, of net klaar is. En dat betekent dat hij of zij soms maar een paar jaar ouder was. En dat resulteerde erin dat die arme jongen van 23 met zwetende oksels voor de klas stond om iets uit te leggen wat jullie állang snapten of niet wilden snappen.

5. De hunk

Vaak was dit de leraar die gym gaf. Hij was jong, fit en hij flirtte er stiekem op los met de leuke meiden van klas. Je wist vaak niet zo goed hoe je je moest gedragen want die mooie ogen en dat lichaam, zucht… Waarom mogen zulke mannen leraar worden? Blozen gegarandeerd.

6. De kinderhater

De leraar die niet per se persoonlijkheden haat maar een regelrechte kinderhater is. Hij haat jullie allemaal per definitie al omdat je nou eenmaal voldoet aan de criteria van een niet-volwassene en daarom in zijn ogen een kind.

7. De leraar die alles goed vindt

De leraar die iedereen zó aardig vindt dat het bijna een beetje zielig is. Hij vindt alles goed en wil uiteindelijk dat iedereen dat ene tentamen haalt. En als het dan even niet lukt biedt hij je aan om je bijles te geven in zijn vrije tijd. Deze types waren wel zeldzaam trouwens.

8. De griezel

Hij had iets weg van Smeagol uit Lord of The Rings en hield er rare hobby´s op na. Jullie vroegen je altijd af waar hij zou wonen, wie zijn vrouw zou zijn en wat er allemaal door zijn hoofd omging. De griezel van de school waar je uit angst altijd maar een beetje schaapachtige naar lachte in de schoolgangen.

LEES OOK:
11 herkenbare dingen als je vroeger hét populaire meisje op school was
popi

Reageer op artikel:
Back to school: deze 8 type leraren hebben we állemaal gehad
Sluiten