Gina Koninkx
Gina Koninkx Travel 21 feb 2019

Reislustige meisjes opgelet! In deze 3 landen kun je het beste gaan backpacken als je alleen reist

Ben je van plan om in je eentje te gaan backpacken? Je ouders moesten vast even slikken toen je dat voorstelde want je gaat he-le-maal alleen. Dan is het wel zo fijn als ze weten dat je naar een vrouwvriendelijke bestemming gaat en dan bedoelen we natuurlijk niet het zuiden van Nederland. Deze drie landen zijn perfect voor jouw soloreis.

Deze drie landen zijn absoluut de overweging waard voor een soloreis: Peru, Indonesië en Italië. Deze drie landen zijn namelijk als meest vrouwvriendelijke bestemmingen bestempeld en dat is wel zo fijn om te weten.

Backpacken op vrouwvriendelijke bestemmingen

HomeToGo voerde een onderzoek uit naar de vrouwvriendelijkheid van populaire reisbestemmingen. Daarbij werd gekeken naar de veiligheid in het land, de gastvrijheid, prijzen voor je accommodatie enzovoorts.

Peru in de top 3

Peru staat ook in de top drie en wij snappen wel waarom. Er is zo ontzettend veel moois te zien in dit land en dat bewijzen deze foto’s van Machu Picchu en Vinicunca (de regenboogberg).

Een bericht gedeeld door KRYSTINE ❀ Travel Girl (@krystinesc) op

Een bericht gedeeld door Mochileros Viajeros (@mochileros.viajeros) op

In Peru ben je lang niet zo veel geld kwijt als veel andere landen (zoals Australie en Nieuw Zeeland). Peru heeft deze plek in de top drie onder andere te danken aan de gastvrijheid van het bevolking. Fijn om te weten als je helemaal alleen bent. Hadden we trouwens al gezegd dat er ontelbaar veel lama’s in Peru leven?

Hebben we je nog niet overgehaald? Na het lezen van dit artikel twijfel je écht niet meer.

Winning! Meisjes die in hun eentje reizen worden aardiger gevonden

Reageer op artikel:
Reislustige meisjes opgelet! In deze 3 landen kun je het beste gaan backpacken als je alleen reist
Sluiten