Dit heerlijke toetje met Baileys en chocolade is hét dessert voor de feestdagen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.beautify.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F10%2F305201579_Baileys_Reindeer_4.jpg)
Kerst is geen kerst zonder je helemaal vol te eten aan de lekkerste gerechten. Gelukkig hebben wij altijd wel plek voor een dessert. Nu hebben wij iets leuks én lekkers gevonden wat je echt, maar dan ook echt wil proberen deze kerst. Baileys komt namelijk met het dessert én drankje van je dromen.
Bij kerst hoort natuurlijk familie, de leukste liedjes meeblèren en de meest zoetsappige kerstfilms. Maar ook chocola en drank. En dan het liefst die combinatie samen.
Baileys toetje
Dit jaar is voor het eerst ooit een Baileys Chocolate Reindeer tijdelijk verkrijgbaar. Klinkt als een feestje toch? Wanneer je een fles Baileys Original Irish Cream koopt, krijg je er ook gelijk een chocolade rendier als cadeau bij. Niet zomaar een rendier, maar eentje gemaakt van luxe chocolade. Deze rendieren zijn hol in het midden en dus perfect om hem te vullen met lekkere Baileys Irish Cream.
Dit heb je nodig voor de Baileys Chocolate Reinder met slagroom en cranberrysaus:
1 vanillestokje
350ml slagroom
150g witte chocolade
250g cranberries
150g rode wijn
50g suiker
1 sinaasappel
5g gelatine
50ml Baileys Original Irish Cream
Stap 1
Om te beginnen aan dit heerlijke recept, week je de gelatine in een schaaltje met water. Ondertussen snijd je het vanillestokje open en schraap je het merg eruit.
Stap 2
Pak een steelpan met daarin het stokje en de merg en voeg 100 milliliter slagroom toe. Deze verwarm je tot 50 graden en laat je vier tot vijf minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom één tot twee minuten aan de kook.
Stap 3
Klop ondertussen 250 ml slagroom lobbig, zodat het net eruit ziet als bijvoorbeeld yoghurt. De witte chocolade en gelatine los je op in de hete slagroom en roer het tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.
Stap 4
Doe de cranberries in een steelpan en voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. Zijn alle besjes geklapt? Dan is jouw saus klaar. Laat het afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast.
Stap 5
Met een warm mes snijd je de kop van de chocolade rendier af en vul je ‘m met Baileys. Sluit jouw creatie af met het luchtige witte chocolademangels en een lepel cranberrysaus. Et voilà, jouw rendier is klaar om gegeten te worden.
Dit heb je nodig voor de snelle variant:
50ml Baileys Original Irish Cream
Slagroom
Chocoladevlokken
Zo maak je het
Weinig tijd om in de keuken te staan omdat je te lang voor bezig was voor de spiegel? Probeer dan dit snelle recept zodat ook jij kan genieten van jouw rendier.
Het maken van dit recept heb je binnen no time gedaan en nog eens makkelijk ook. Breek de oren van het rendier af en schenk de Baileys erin. Versier de rendier met slagroom en chocoladevlokken en je bent klaar. Misschien niet zo spectaculair als de andere, maar zeker zo lekker.
Keukenprinsjes of niet, wij weten wel welk dessert wij dit jaar met kerst willen én gaan proberen. Alleen al door dit overheerlijke recept hebben wij een kerst om nooit te vergeten.
Misschien vind je dit ook leuk:
- Dit is wat alcohol nu écht met je lichaam doet
- Alcoholische desserts voor kerst omdat je dan niet genoeg kunt drinken
- Tover dit weekend deze Licor 43 tiramisu op tafel als je zin hebt in het allerlekkerste dessert ooit