Is ‘baking’ hét nieuwe contouren?

Het lijkt erop dat Kim Kardashian met haar contourtrend concurrentie heeft gekregen. Baking is namelijk helemaal hot en happening in de make-up wereld.

Maar wat is baking precies? En hoe doe je het? Wij vertellen je alle ins & outs.

Drag’s knows best

Baking, oftwel cooking, zijn termen die tegenwoordig niet alleen meer in de bakkerswereld te gebruiken zijn. Het is namelijk een nieuwe techniek om jouw gezicht te highlighten en contouren. Voor ons een nieuwe trend, voor drag queens al een oude techniek. ‘De poeder wordt zo aangebracht dat deze als het ware wordt vastgezet in de foundation, zodat drag queens niet constant hun make-up hoeven bij te werken als ze op het podium staan. Zo hebben ze toch een gehiglight gezicht en er geen omkijken naar.’ aldus make-up artiest Tonee Roberio.

Bake it off

Hoe baking precies werkt? Nadat je je foundation hebt aangebracht, breng je een dikke laag lichte poeder aan. Dit gaat het beste met een sponsje of een dikke poederkwast. Je brengt de poeder aan voornamelijk onder de ogen, bij je jukbeenderen, op de brug van je neus, je kin en je voorhoofd. Wees niet bang om teveel poeder te gebruiken want voor deze techniek geldt: hoe meer, hoe beter. Laat de poeder zo’n twintig minuten ‘bakken’ en bewerk het vervolgens met een vegende beweging met je kwast.

De juiste poeder

Voor baking is alleen niet elk poeder geschikt. Een pressed poeder blijft namelijk niet zo goed zitten voor deze techniek. In plaats hiervan wil je juist een gemalen, losse, fijne poeder. Ook hoort deze poeder voor de techniek zo’n één tot twee tinten lichter te zijn dan je huidskleur.

To bake, or not to bake

Hoe amazing het er ook uit ziet, visagist Elisa Flowers zegt dat de trend niet voor iedereen is weggelegd. ‘Het ziet er prachtig uit op de foto en in de spotlights, maar het is minder geschikt voor het dagelijkse leven. Het kan er namelijk hard en nogal heftig uitzien.’ Ook dames met een droge huid willen misschien liever deze trend overslaan. ‘Doordat je zoveel poeder gebruikt, benadruk je de lijntjes in je gezicht waardoor je huid er juist droog uitziet.’ Hm. Wil je toch de baking trend proberen? Breng het dan wat minder heftig aan zoals je op de filmpjes van Youtube of op Instagram ziet. Vind de juiste balans en kies de juiste producten. En, ach ja, een keertje proberen blijft altijd leuk. Heb je gelijk weer een goede Instagram foto te pakken.

Reageer op artikel:
Is ‘baking’ hét nieuwe contouren?
Sluiten