Wil jij naar Bali? Dan kun je het beste in deze tijd van het jaar naar dit paradijselijke eiland gaan

Op Instagram zie je de mooiste plaatjes voorbij komen van Bali. Geen wonder dat je ook graag een ticket zou willen boeken om die kant op te vliegen. Maar wanneer kun je nou het beste naar dit prachtige paradijsje gaan?

Beste tijd om naar Bali te gaan

Wil je graag naar Bali? Maar wat is de beste tijd? Dan is het wel goed om met een aantal dingen rekening te houden, het klimaat bijvoorbeeld. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je drie weken lang alleen maar in de regen loopt te slenteren, want eerlijk… dan kun je net zo goed hier in Nederland blijven.

Het klimaat in Bali

Misschien heb je wel onthouden van aardrijkskunde dat er zoiets als een regenseizoen bestaat in Azië. En het is goed om daar rekening mee te houden als je je reis gaat boeken.

De gemiddelde temperatuur io Bali ligt altijd rond de 30 graden, ongeacht het seizoen. Koud zul je het dus nooit hebben, maar je wilt het wel graag droog houden. Officieel valt het regenseizoen van oktober/november tot april, maar goed dat kan natuurlijk altijd een beetje afwijken.

Daarnaast kan het heel erg benauwd zijn in Bali, dus mocht je daar snel problemen van ondervinden is het ook belangrijk om daar rekening mee te houden. Hieronder even alle maanden op een rij, zodat jij zeker weet dat je op het goede moment naar Bali gaat. Jeeej.

Wanneer het beste naar Bali gaan

Januari

In januari zit je nog vol in het regenseizoen. Het is erg benauwd maar het kan wel afkoelen door de regen. Met name de eerste helft van januari is het er nog druk vanwege de kerstvakantie.

Februari

Met name in februari kan het continu regenen. Dit is eigenlijk ook het hoogtepunt van het regenseizoen. Het kan benauwd zijn, maar dat is al minder erg dan in januari.

Maart

In maart zijn er nog wel veel regenachtige dagen maar het regenseizoen loopt op z’n einde.

April

In april is het regenseizoen voorbij. Dat wil niet zeggen dat het dan helemaal droog is, maar het ergste is geweest. Wel is het in deze maand erg benauwd.

Mei

Nu begint de winter in Bali. Het wordt stukken fijner om er te zijn, het regent amper en de benauwdheid verdwijnt.

Juni

Juni is een heel aangename maand. De benauwdheid is verdwenen en het regent vrijwel niet. GO.

Juli

Juli is een hele fijne maand in Bali (los van de drukte), maar het klimaat is nu perfect voor Balinese begrippen. Hou er wel rekening mee dat het in de zomervakantie echt druk is op het eiland.

Augustus

Voor augustus geldt hetzelfde als juli. Het is super prettig om gedurende deze maanden op Bali te zijn.

September

In september wordt het weer wat benauwder. Het regent overigens nog niet echt, maar het wordt wel al wat vochtiger in de lucht. De enorme drukte van de zomer zwakt wat af.

Oktober

In oktober is het alweer een heel stuk benauwder dan in september. Het is lang droog geweest waardoor het ook stoffig kan zijn. De eilandbewoners zelf snakken naar regen, maar dat zal nog even op zich laten wachten.

November

Het begint zo af en toe al te regenen waardoor het veel vochtiger wordt op het eiland. En daardoor ook een stuk benauwder.

December

In december is het regenseizoen al volop bezig. Hierdoor is het erg benauwd, al kan het door de regen soms heerlijk afkoelen. Hou er wel rekening mee dat het tijdens kerst echt super druk is op het eiland. Dat is dan ook weer niet zo fijn.

Conclusie: als je het beste van het beste wilt hebben raden wij je aan om tussen mei en september naar Bali te gaan. Let’s gooooo.

Reageer op artikel:
Wil jij naar Bali? Dan kun je het beste in deze tijd van het jaar naar dit paradijselijke eiland gaan
Sluiten