Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 4 april 2019

Zat jij vroeger op turnen of ballet? Dan heb je nog steeds veel voordelen in het leven

Als jij vroeger op ballet of turnen zat heb je daar tot op de dag van vandaag profijt van en niet zo’n beetje ook. Destijds waren de meiden uit je klas al jaloers op je prachtige pakjes en tutu’s, tegenwoordig zijn de meiden jaloers op de dans-skills die je vertoond in de club.

Als jij als klein meisje flikflakkent over de balk balanceerde of droomde van een carrière als ballerina heb je op een prachtige sport gezeten en daar heb je nu nog steeds voordeel van.

1. Je rockt nog steeds de dansvloer

Als jij gaat stappen met vriendinnen en je een paar drankjes achterover hebt geslagen ga je he-le-maal los op de dansvloer. Dat ritmische raak je nooit meer kwijt en alle coole moves die je ooit van je danslerares hebt geleerd zitten nog steeds in dat koppie van je. Winnen.

2. Lenigheid vergaat niet

Je legt misschien niet meer je benen in je nek zoals vroeger, maar je bent wel nog steeds super lenig. Na een paar keer oefenen lig jij alweer zonder problemen in de spagaat. Niet alleen een voordeel voor de sporten die je tegenwoordig doet (al is het maar fitness of pilates), ook een plus één in bed bij je lover *knipoog*.

3. Je kweekt snel abs

Je hebt je spieren vroeger uitvoerig getraind en daar heb je nu nog voordelen van. Al die keren dat je je spieren moest oprekken (tot janken toe) hebben er aan bijgedragen dat je soepele spieren hebt. Als je nu drie maanden in de sportschool gaat staan zie je er binnen de kortste keren afgetraind uit.

4. Je rechte houding

De meerderheid van je collega’s zit onderuitgezakt achter hun bureaus. Jij daarentegen bent gedrild tot en met om altijd met een rechte rug te staan en te zitten. Na al die jaren zit dat er nog steeds in en is jouw lichaamshouding perfect. Hierdoor slijten onder andere je gewrichten minder snel en gaat je lichaam veel langer mee.

5. Goede concentratie

Als kind leerde je al vroeg dat je voor sporten als turnen en ballet een ijzeren discipline moet hebben. Al helemaal als je droom was om ballerina te worden of ooit op het WK turnen te staan. In de lessen moest je altijd netjes luisteren naar je docent en daar had je een goede concentratie voor nodig. Daar heb je nu nog steeds profijt van.

6. Je bent een pro in panty’s aantrekken

Je hebt (bijna) nooit een ladder in je panty. Elke balletles trok je weer zo’n dure Repetto maillot aan die je van je moeder écht niet kapot mocht trekken. Nog steeds rol jij je panty helemaal op om soepel met je voet erin te glijden en op die manier ladders te vermijden.

Als je vroeger veel danste ben je ook nog eens gelukkiger, slimmer en minder gestrest.

Reageer op artikel:
Zat jij vroeger op turnen of ballet? Dan heb je nog steeds veel voordelen in het leven
Sluiten