Bambi eyes: Zo laat jij je ogen groter lijken met make-up

We willen allemaal graag grote kijkers. Voor een frisse en open blik. Grote ogen zijn nou eenmaal prachtig. Wees niet getreurd als je niet bent gezegd met grote Bambi ogen. Want met make-up kun je een heleboel doen om je ogen groter te laten lijken.

Met deze make-up tips heb jij prachtige, grote ogen.

Eyebrows on fleek

Je zou het misschien niet verwachten. Maar als je grote ogen wil, zijn je wenkbrauwen van levensbelang. Rommelige wenkbrauwen die te dik zijn, zorgen er namelijk voor dat je ogen kleiner lijken. Epileer je wenkbrauwen zodat ze strak zijn en mooi in model. En nee, twee dunne lijntjes is ook echt niet nodig. Je kunt ook wat highlighted aanbrengen net onder je wenkbrauwen, voor een open en frisse blik.

Gebruik een wimperkrultang

Als je wimpers rechtop staan in plaats van naar voren, lijken je ogen al een stuk sprekender. Gebruik daarom altijd een wimperkrultang als je droomt van Bambi ogen. Doe dit overigens altijd vóórdat je mascara aanbrengt, als je je haartjes wilt houden.

Niet te veel mascara

Wees niet te scheutig met mascara. Vooral op wimpers onder je oog mag je zuinig met mascara doen. Als je namelijk onder en boven je ogen een dikke laag aanbrengt, lijken je ogen kleiner. En dat is natuurlijk precies wat je niet wilt.

Een wit oogpotlood

Een wit oogpotlood kan er echt voor zorgen dat je ogen groter lijken. Kleur je waterlijn in met wit oogpotlood als je gaat voor de grote look. Ook in je ooghoeken mag je een beetje aanbrengen. Veeg het wel wat uit, voor een natuurlijk effect.

Oogschaduw? Kies nude tinten

Kies voor lichte tinten als je oogschaduw wilt gebruiken. Breng een lichte nude aan op je ooglid. Aan de buitenkant van je oog en op je arcadeboog kun je kiezen voor een tint die net wat donkerder is. Blend het, en je hebt schitterende oogleden en een prachtige blik.

Kies een voor een dunne eyeliner

Niet de deur uit zonder eyeliner? Kies dan niet voor een dikke streep, aangezien dat je ogen kleiner laat lijken (en je wimpers korter). Zet een dun lijntje voor grote ogen. Breng het lijntje aan net boven je wimperrand en laat ‘m in de buitenhoek iets uitlopen.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit zijn de nieuwste make-up trends gespot op New York Fashion Week

Reageer op artikel:
Bambi eyes: Zo laat jij je ogen groter lijken met make-up
Sluiten