Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 16/10/2020

Recept voor het weekend: bananenmuffins met chocolade

Deze bananenmuffins met chocolade zijn geïnspireerd op een recept van Nigella Lawson. We pasten dit recept een tikkie aan (iets meer suiker, iets minder bloem, extra vanille…), om ze nog onweerstaanbaarder te maken.

Dit recept is handig voor als je nog een paar rijpe bananen hebt liggen. Verder heb je alleen eieren nodig en wat droge ingrediënten uit je voorraadkast.

Dit artikel verscheen eerder op Culy.

Bron: Culy

Bananenmuffins met chocolade

Als eerste de ingrediënten:

3 heel rijpe bananen
125 ml plantaardige olie (bv. zonnebloem)
2 grote eieren
150 gram bruine basterdsuiker
215 gram bloem
3 eetlepel cacaopoeder
Snuf zout
1 theelepel baking soda
1 theelepel vanille-extract (of verse vanille)
Muffinvorm met 12 vormpjes
Bakspray, wat olie of muffinpapiertjes

Verwarm de oven voor op tweehonderd graden. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm of, als je deze niet hebt, vet elk vormpje in met bakspray of wat olie (een kwastje is hier handig voor).

Doe de bananen in een grote kom en prak ze fijn met een handmixer, of gebruik een staande mixer. Voeg daarna de olie, eieren en de suiker toe, en mix goed door.

Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, zout en baking soda. Zeef deze droge ingrediënten boven de kom met natte ingrediënten (dit is essentieel voor de zachte structuur van de muffins!). Voeg ook het vanille-extract (of verse vanille) toe. Mix alles goed door elkaar tot een mooi beslag (deze hoort vrij vloeibaar te zijn).

Schep met behulp van een ijslepel het beslag in de vormpjes, je moet precies genoeg hebben voor 12 muffins. Zet de bakvorm ongeveer 18 minuten in de oven op 200 graden.

Laat de bananenmuffins afkoelen in de vorm.

Bron: Culy

Psst, deel dit recept via Pinterest met je vriendinnen.

Lees ook: Het recept van je dromen: Bugles Nachos is dé perfecte snack voor een avondje met de meiden

Reageer op artikel:
Recept voor het weekend: bananenmuffins met chocolade
Sluiten