Nieuws 17 feb 2018 Lianne Görtz

4 x hoe je band met je zus vroeger was en hoe het nu is

Als je één of meerder zusjes hebt, dan mag je je eigenlijk heel gelukkig prijzen. Tenminste, als jullie een goede relatie met elkaar hebben. Nu zal dat vast wel zo zijn, maar dat zag er een paar jaartjes geleden waarschijnlijk toch wel wat anders uit.

De band met je zus is ongetwijfeld flink veranderd. Hopelijk voor jullie alleen maar in positieve zin, zoals onderstaande gevallen.

1. Jullie haatten elkaar vs. jullie zijn vriendinnen

Nou ja haten is misschien een groot woord, maar een paar jaartjes geleden waren jullie geen boezemvriendinnen. Je ergerde je vaak kapot aan je zus en zij aan jou. Wie had ook gedacht dat jullie nu dingen met elkaar zouden gaan doen? Inmiddels zijn jullie vriendinnen van elkaar geworden.

2. Jullie misten elkaar niet vs. je mist elkaar steeds meer

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat je elkaar dagelijks zag. Dat zorgde vaak voor irritaties. Maar nu jij of je zus misschien op kamers woont of op zichzelf, zien jullie elkaar niet meer zo vaak en mis je haar eigenlijk toch wel een beetje. Daardoor waardeer je haar nog meer.

3. Jullie wisten niks van elkaar vs jullie weten alles van elkaar

Toen jullie wat jonger waren, vertelden jullie bijna niks aan elkaar. Wat had je zus ermee te maken wat je met die jongen uitspookte? Nu is dat wel heel anders. Misschien weten jij en je zus niet alles van elkaar, maar wel veel meer dan een verre vriendin.

4. Jullie namen niks van elkaar aan vs. jullie willen elkaars advies horen

Als je vroeger niet zo goed wist wat je met dat jurkje moest en of je nog met die jongen verder zou gaan daten, dan ging je altijd wel naar je beste vriendin of misschien wel je moeder voor advies. Tegenwoordig wil je de mening van je zus ook graag horen. En zij ook dat van jou.

Al met al lijkt het alsof je er zomaar een goede vriendin bijgekregen hebt. En dat is natuurlijk alleen maar meer genieten.

Reageer op artikel:
4 x hoe je band met je zus vroeger was en hoe het nu is
Sluiten