Redactie
Redactie Love & Seks 6 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x waarom de band met je schoonmoeder zo ongelofelijk speciaal is

Ze is als een tweede moeder voor je; ze staat voor je klaar in goede en slechte tijden. Maar bovenal is ze de moeder van jouw lover. Je schoonmoeder is een speciale vrouw die veel voor jullie betekent. Hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten. Dit zijn de vijf redenen waarom de band met haar zo speciaal is.

Ze wil niets liever dan dat jullie het weekend bij haar doorbrengen en een weekend bij haar staat gelijk aan heel veel lekker eten. Herkenbaar? Dan heb je het ongetwijfeld heel erg getroffen met je schoonmoeder. Maar da’s niet de enige reden waarom ze zo’n bijzondere vrouw is.

5 x waarom de band met je schoonmoeder zo speciaal is

Je schoonmoeder is natuurlijk de moeder van je partner, maar soms voelt het ook een beetje alsof zij jouw tweede moeder is. De fijne band met haar is onbetaalbaar en wel om de volgende redenen:

1. Je schoonmoeder biedt altijd een luisterend oor

Er is bijna niemand zo geïnteresseerd in je leven als zij. Omdat je als een dochter voor haar bent, wil ze graag weten wat er in je leven speelt. Helemaal als je open durft te zijn verdiept dit jullie band.

2. Je weet dat ze altijd voor jullie klaarstaat

Nu zijn jullie een huishouden van twee, maar later willen jullie misschien wel kinderen. Je weet dat je lieve schoonmama niet kan wachten om op te passen. Ze zal altijd voor jullie klaarstaan.

3. Je hebt een wijndrinker in crime gevonden in haar

Een schoonmoeder hebben is fantastisch, vooral als je allebei een grote liefde voor wijn hebt. Jullie hebben niet veel nodig om samen een leuke tijd te hebben. Een fles wijn, wat hapjes en elkaar = genoeg entertainment voor een zondagmiddag.

4. Je hebt een tweede thuis

Of je nu even in between huizen zit, aan het verbouwen bent of een plek nodig hebt om te overnachten: het huis van je schoonmoeder is jouw tweede thuis geworden. Je weet de weg naar de wijncollectie, voedselvoorraad en natuurlijk de slaapkamer te vinden. Je schoonmama vindt het maar wat gezellig als je er weer bent.

5. Je leert veel van haar

Jouw moeder staat altijd op nummer één, maar je kunt ook zoveel van je schoonmoeder leren. Zij bezit kwaliteiten die jouw moeder niet bezit en vice versa. Misschien is de moeder van je partner wel een ster in koken of kent ze de beste schoonmaak hacks op haar duimpje. Hoe dan ook, je hebt veel aan haar kennis.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
5 x waarom de band met je schoonmoeder zo ongelofelijk speciaal is
Sluiten