Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 3 juli 2017

9 herkenbare situaties als je bang bent voor honden

Jij bent klaar als je honden ziet. Terwijl je beste vriendinnen er meteen op af rennen en ze beginnen te knuffelen. Aan jou niet besteed. Kijk die tanden. Doe jou maar een wollig konijn. Deze situaties herken je alleen als je bang bent voor honden.

1. Bij mensen op bezoek gaan

Je hebt voor het eerst een etentje bij een collega of je gaat op bezoek bij de tante van je lover. Wanneer je het huis nadert hoor je geblaf. PANIEK, ze hebben een hond. Als hij nou maar niet op je gaat springen en hopelijk gaat ie ‘af’ in de bench. Jij krijgt een zenuwinzinking.

2. Mensen snappen jouw reactie niet

Foto’s van puppy’s doen je niets, honden vind je niet schattig en al helemaal niet vriendelijk. Niemand snapt je, het zijn toch zúlke trouwe viervoeters? Nou, wacht maar tot ze in je been bijten. Nee, een konijn is pas schattig.

3. Je vermijdt ze

Tijdens jouw hardlooprondje kijk je zo ver mogelijk in de verte om te zien of er een viervoeter aan komt. Dan kun je er met een grote boog omheen rennen. Je houdt het dier nauwlettend in de gaten en maakt een schietgebedje. Als hij nou maar niet los loopt..

4. Zwerfhonden?!

‘In Azië heb je dus zwerfhonden en ze kunnen je ook bijten en dan heb je kans op rabiës. Maar dat komt vast wel goed hoor.’ No way dat jouw volgende bestemming een land is waar zwerfhonden op straat zijn. Nee, jou niet gezien.

5. ‘Deze doet écht niets.’

Uhu, en ik ben gekke Henkie. Elke hondeneigenaar roept dit, maar jij trapt er niet in.

6. Nee, je bent geen dierenhater

Nog zo’n opmerking die je vaak naar je hoofd geslingerd krijgt. Want, als je niet van honden houdt dan ben je een dierenhater? Echt niet, uilen zijn namelijk vet cool. Hamsters trouwens ook.

7. Chillen in het park is niet altijd een pretje

Je bent enorm op je hoede tijdens je park chillsessies. Het krioelt er van de loslopende honden die achter ballen en andere speeltjes aan rennen. Vreselijk irritant en je bent als de dood dat er straks eentje op jou springt.

8. Ze stinken

Maar echt. Waarom willen mensen een kwijlende en stinkende hond knuffelen die ook nog eens haart en vol zit met vieze beestjes.

9. Je baalt toch wel een beetje

Een hond is geen krokodil of een slang. Alhoewel, voor jou natuurlijk wel. Maar je weet dat ze niet zo gevaarlijk zijn als jij denkt. Daarom voel je je soms best wel een stumpertje.

LEES OOK: Bang voor spinnen? Dan kom jij uit een super slimme familie

Reageer op artikel:
9 herkenbare situaties als je bang bent voor honden
Sluiten