Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 27 juli 2017

9 herkenbare situaties als je bang bent voor paarden

Paarden zijn nooit je vrienden geweest. Je voelt je inimini klein naast het dier en bent bang voor zijn benen. Straks trapt hij je. Deze situaties herken je alleen als je bang bent voor paarden:

1. Een uitje naar de manege is je ware nachtmerrie

Het begon op de basisschool al, als er weer een een kinderfeestje was van het paardenmeisje uit de klas. Je durfde haast niet op de uitnodiging te kijken en zodra je de manen van het paard zag, kreeg je een hartverzakking. No way dat jij op een paard ging zitten en nog steeds niet.

2. Je vindt ze echt niet mooi, zoals de rest dat wel vindt

Er zijn heel veel mensen die paarden fantastisch vinden. Ze zijn zo mooi, zo edel. Voor jou niet. Jij ziet iets groots en lomps voor je dat jou zo kan verpletten. Nee, elegantie zie jij niet in een paard, maar eerder in een zwaan.

3. Je vindt ze stinken

Het ruikt vies, zo’n stal. Een angstaanjagende geur, je krijgt er de kriebels van. Die stank versterkt jouw angst voor de paarden alleen maar.

4. Je vermijdt ze

Op het strand, op straat of in het park. Als jij heel rustig ligt te genieten hoor je in de verte al het galop van het paard. Of als je pech hebt zoals op het strand, hoor je het niet. Maar je bent wel op je hoede. Want het kan maar zo dat er ineens grote hopen poep naast je liggen. Of dat het paard flipt en je bijt. Wegwezen.

5. Je snapt paardenlovers niet

In je vrije tijd een paard verzorgen? Waarom in godsnaam? Hij kan je zo een trap geven of je bijten. Heb je die wonden ooit gezien? Het is de hel. Hun mond is zo ongelooflijk groot en die tanden.. Brrrrr. Nee, jij kan je honderd dingen bedenken die veel leuker zijn om in je vrije tijd te doen.

6. Je wordt uitgelachen door je vriendinnen

Want ja, wie is er in hemelsnaam bang voor paarden? Die doen écht niks.

7. Unicorns zijn geweldig, paarden zijn eng

Je liefde voor unicorns gaat heel diep, ze zijn prachtig en lief. Zó anders dan paarden.

8. Je was banger voor Amerigo dan voor Sinterklaas

Kleine kindjes schreeuwden de longen uit hun lijf bij het zien van de enge oude man met lange baard en gewaad. Jouw ogen waren alleen maar gericht op het witte paard, dat steeds dichterbij kwam. Amerigo was je grootste angst. Die wortel in de schoen kon ‘ie vergeten.

9. Je baalt

Want iedereen vertelt je wat voor ‘vrij’ gevoel het geeft als je paardrijdt. Je bent één met het dier. Helaas zul jij dat nooit ervaren en mocht je dan toch een ritje wagen op een paard dan zie je er waarschijnlijk uit als een bange aardappelzak die stuiterend op het zadel zit. Nee, niet chic.

LEES OOK: 9 herkenbare situaties als je bang bent voor honden

Reageer op artikel:
9 herkenbare situaties als je bang bent voor paarden
Sluiten