Life 24 apr 2016 Joke-Jiers Botma

Bang voor de kapper? Dan ga je deze 13 dingen als geen ander herkennen

Je lange manen zijn intens belangrijk voor je. Je verzorgt ze met liefde en laat er niet snel een schaar inzetten. Maar als je dan wel een keer je haar laat knippen, vind je het doodeng, want alles kan misgaan.

1. Je stelt het knippen van je haar zo lang mogelijk uit, want zo weet je, dan kan ook niemand je haar iets aan doen. Maar dan komt het moment dat al je vriendinnen zeggen: ´Zou je niet eens naar de kapper gaan? Het ziet er écht dood uit.´
2. Voordat je naar de kapper gaat sta je minstens een kwartier voor de spiegel om je lange manen voorgoed gedag te zeggen.
3. De kapper denkt dat je een papegaai bent: ´Alleen de puntjes!, alleen de puntjes!, alleen de puntjes!´
4. Je zit in de kappersstoel met je kopje thee en vraagt je af waarom alle vrouwen om je heen zo intens gelukkig kijken.
5. Je kan amper het gesprek opgang houden met je kapper want je kan alleen maar kijken naar wat ze met die schaar in haar fikken doet.
6. En je bidt in jezelf naar een hogere macht waar je normaal niet in gelooft dat alles goed afloopt en je straks als het gelukkigste meisje de deur uitloopt.
7. Als de kapper vraagt wat je ervan vindt, lach je als een boer met kiespijn dat je het bééldig vindt.
8. Maar zodra je buiten staat rollen de tranen over je wangen en ga je nog net niet hyperventilerend terug naar huis.
9. Bij thuiskomst pak je direct al je hair tools erbij om die vreselijke slag uit je haar te föhnen want wat dacht die kapper wel niet toen ze haar krultang in je haren zette.
10. Je bedenkt dat je je haar voorlopig maar in een staart moet dragen, maar als je dat doet dan realiseer je je nog meer hoe kort het is geknipt.
11. Als iemand je vraagt: ´Hey, heb je je haar geknipt?´ ben je er helemaal zeker van, het is dus écht veel te kort.
12. En gaat deze discussie aan met je vriendin over dat het écht veel te kort is geknipt, dat je leven voorbij is én je nooit weer naar die k*t kapper gaat.
13. Maar na enkele maanden zit je weer bij een andere kapper. Op hoop van zegen dan maar.

LEES OOK: Dit zijn de allermooiste messy vlechten voor de lente

Reageer op artikel:
Bang voor de kapper? Dan ga je deze 13 dingen als geen ander herkennen
Sluiten