Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 21 jul 2018

10 dingen die je echt wil doen als je op stedentrip gaat naar Barcelona

Heb je een stedentrip naar Barcelona op de planning staan deze zomer? Mazzelaar. De stad heeft namelijk zoveel te bieden. Strand, mooie architectuur en shoppen; ‘t kan er allemaal. Deze dingen mag je echt niet missen in de Spaanse stad.

Stedentrip Barcelona

Het is een luxeprobleem dat er zoveel te doen is. Maar om je kopzorgen te besparen, is hier Beautify’s lekkere lijstje vol hotspots in Barcelona.

1. Rambla de Catalunya

Een begrip in Barcelona is de brede winkelstraat La Rambla. Hier kun je urenlang winkelen met je vriendinnen, want je vindt er al je favoriete winkels.  Zere voeten van het shoppen? Dan kun je in een ruk door naar het terras. Want de straat zit omgeven door allerlei leuke restaurantjes en tapas bars.

2. Ciutat Vella

Een perfecte plek om lekker los te gaan met je camera. In het oude gedeelte van de stad proef je nog de traditionele Spaanse sfeer. Je vindt er allerlei mooie straatjes en gebouwen in typisch Spaanse kleuren. Een ideale fotospot dus.

3. Begrip in Barcelona: Sagrada Família

De welbekende kathedraal kan natuurlijk niet ontbreken. De eerste steen werd gelegd in 1882, maar de bijzondere kerk is nog steeds niet af. Indrukwekkend om te zien, en zeker een bezoekje waard.

4. Park Güell

Nog zo’n hotspot die je vast weleens voorbij hebt zien komen op sociale media. Dit indrukwekkende park is de ideale plek om af te koelen in de schaduw, terwijl je je ogen uit kunt kijken naar de kunstwerken van Gaudi.

5. Museum voor moderne kunst MACBA

Kunst snuiven doe je in het museum voor moderne kunst. Het gebouw is helemaal van glas, en showt je de mooiste werken van moderne Spaanse kunstenaars. Ben je kunstliefhebber in hart en nieren? Breng dan ook zeker een bezoekje aan het Gaudí-museum, Miro-museum en Picasso-museum.

6. Arco de Triunfo

In Parijs heb je de Arc de Triomphe, in Barcelona heb je de Acro de Triunfo. Dit gebouw is een echte toeristische hotspot die je zeker gezien moet hebben.

7. De Magische Fontein van Montjuïc

Waan je in de Efteling 2.0, met de indrukwekkende magische fontein onderaan de heuvel Montjuïc. Onwijs romantisch om te bekijken met je vriend. maar ook met je vriendinnen zeker een bezoekje waard.

8. Het zeeaquarium van Barcelona

Vissen saai? Niet hier. Je spot in het zeeaquarium meer dan elfduizend vissen en zelfs haaien. Extra bijzonder is dat je door een tunnel loopt die omringd is door water, waardoor alle vissen om je heen zwemmen.

9. Mercat de la Boqueria

Geen simpele markt zoals wij ze kennen, maar eentje waar je uren kunt rondkijken. De kramen zijn overladen met vers fruit, groente, brood, specerijen en typisch Spaanse hapjes. Tip: sla een boel lekkers in en ga picknicken in het park. Succes gegarandeerd.

10. Bunkers del Carmel

Voor het aller mooiste uitzicht en de beste foto’s ooit, ga je naar Bunkers der Carmel. De bunkers zijn gebouwd tijdens de Spaanse burgeroorlog en liggen bovenop de heuvel Turó de la Rovira. Wil je echt scoren? Maak dan foto’s met zonsondergang. Heb je gelijk een nieuwe voorraad Instagram foto’s.

Wil je nog meer tips voor je stedentrip naar Barcelona? Lees dan nog even verder: Barcelona hotspots: De hipste plekjes van nu om te bezoeken met je vriendin of lover

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Hotspots: Valencia, deze stad wil je echt een keer gezien hebben

alletop10lijstjesBruisendbarcelona

Reageer op artikel:
10 dingen die je echt wil doen als je op stedentrip gaat naar Barcelona
Sluiten