Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 17 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

13 x waarom vriendinnen van de basisschool zo waardevol zijn in het leven

Als je vriendinnen hebt van de basisschool mag je jezelf gelukkig prijzen. Deze vriendinnen kennen jou al zó lang dat je weinig hoeft uit te leggen in het leven.

Deze meiden vormen de nostalgie van je jeugd. Jullie hebben eigen grapjes, heel veel herinneringen en bovendien een vriendschap voor het leven.

Vriendinnen van de basisschool zijn ge-wel-dig

Misschien verliezen jullie elkaar soms even uit het oog, maar nooit uit het hart. En daarom is het de hoogste tijd voor een shout out naar alle vriendinnen die elkaar van de basisschool kennen. Jullie vriendschap is goud:

1. Je bent met elkaar opgegroeid

Vanaf jullie vierde (of misschien al eerder) zijn jullie vriendinnen. Maar liefst acht jaar lang zagen jullie elkaar élke dag op de basisschool. Samen doorgroeien naar een nieuwe groep tot aan dé groep 8 musical.

2. Ze kennen al je ‘eerste keren’

De eerste keer dat je in broek plaste op school omdat je te druk was met spelen tot aan je eerste zoen: je vriendinnen van de basisschool waren erbij. Ook je eerste bh en string waren een heus ding.

3. Zij herinneren je aan wie je écht bent

Soms kan je je even verliezen in een andere omgeving. Maar als je dan weer je vriendinnen van de basisschool ziet weet je weer wie je écht bent. Zij zorgen er voor dat je altijd jezelf blijft.

4. Ze zijn als familie maar dan net iets minder heftig

Want ze vertellen altijd eerlijk wat ze ergens van vinden maar worden niet boos als je een sigaretje rookt op een feestje. Pérfect.

5. Deze vriendinnen houden zelfs van je meest slechte eigenschappen

Je koppigheid omarmen ze. Net zoals driftbuien als je een wijntje te veel op hebt.

6. Jullie kunnen heel verschillend zijn en toch goede vriendinnen zijn

In de loop van de jaren hebben jullie je ontwikkelt tot een eigen persoon. Maar ondanks dat de één een modepopje is geworden en de ander er niets van moet hebben is jullie vriendschap nog net zo hecht.

7. Ze blijken elke keer weer de meest betrouwbare vriendinnen te zijn

Simpelweg omdat ze je jou beter kennen dan dat je jezelf kent.

8. Ze zijn jouw nostalgie

Alle herinneringen die je aan je jeugd hebt waren zij onderdeel van. De schoolreisjes, de lange zomers én alle grappige dingen die er zijn gebeurd.

9. Ze kennen je familiegeschiedenis

En dat zorgt er voor dat je nooit hoeft uit te leggen waarom je ouders zijn gescheiden of waarom je een tijdje niet zo lekker ging met je moeder. They were there.

10. Vriendinnen van de basisschool hebben een eigen soort humor

Zij noemt je alleen bij dat ene koosnaampje en dat is maar goed ook.

11. Jullie vriendschap heeft menig ruzie overleeft

Er werd vroeger nogal wat afgevochten over wie met welke barbie mocht spelen. Of wat dacht je als je een film kijkt en iedereen roept: ‘Ik ben Clover van Totally Spies!’, sowieso ruzie daarna.

12. Zij weten dingen van je die niémand te weten mag komen

Die keer dat je in je broek hebt geplast van het lachen of de periode wanneer je altijd deed alsof je een paard was. Eh ja, gênant maar ook zó intens grappig. Daarnaast weten ze ook serieuzere zaken van jou die voor altijd tussen jullie blijft.

13. Jullie vriendschap blijft voor altijd bestaan

Because we go WAY back.

Meer over vriendschap:

Reageer op artikel:
13 x waarom vriendinnen van de basisschool zo waardevol zijn in het leven
Sluiten