Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty en Style 4 dec 2019
Leestijd: 5 minuten

Beautify test – ik kocht 5 top rated producten van Glossier en dit vind ik ervan

Voor de rubriek ‘Beautify test’ probeert de redactie de nieuwste beautyproducten uit. En laat het nou zo zijn dat ik – Beautify’s Joke-Jiers – een weekje naar New York ging waar het populairste huidverzorgingsmerk anno nu zit, Glossier. Er stond mij natuurlijk maar één ding te doen: inslaan én testen.

Glossier staat bekend om haar geweldige huidverzorging, prachtige verpakkingen én betaalbare prijzen. Zo zweert Kylie Jenner bij de mascara en gaat Bella Hadid niet de deur uit zonder de inmiddels beroemde Priming Moisturizer.

De ultieme Glossier test

Het Amerikaanse beautymerk is opgericht door blogger Emily Weiss in 2014 en is sindsdien hot. Glossier staat, zoals de naam doet vermoeden, bekend om haar glanzende producten. Als je fan bent van een dewy look dan ben je bij dit merk aan het juiste adres.

Jullie kennen mij natuurlijk niet. Maar er is één ding wat wellicht handig is om te weten: ik ben dól op huidverzorgingsproducten en met make-up eh, heb ik weinig. Ik ben het type dat dolgelukkig wordt van een stralende frisse huid zonder te veel opsmuk.

Glossier begon al meant to be voor mij

Het was dus direct al duidelijk dat ik mijn geld (letterlijk) moest inzetten op de populairste huidverzorgingsproducten van Glossier. Liet het lot nou ook nog eens bepalen dat ik vanuit mijn hotelkamer de Glossier winkel kon zien. En nee, dit is geen grap en ik wist dit niet van te voren. Zoals mijn collega Renee zei was het meant to be:

Glossier populairste producten test

De Glossier winkel is LIT

Los van of je nou wel of niet een zwak hebt voor huidverzorgingsproducten en/of make-up, is de winkel van Glossier een heus feestje. Je kunt het vergelijken met een héle knappe roze futuristische fabriek. Waarin de meiden die er werken in zachtroze overalls lopen en je, helemaal op zijn Amerikaans, op je wenken bedienen.

Zodra je weet wat je wilt hebben komt er een knappe Amerikaanse meid naar je toe en vult op haar iPad jouw virtuele winkelmandje. Vervolgens vraagt ze je naam én kan je het afhalen bij de beauty counter. Je vertrekt met een enig pakketje vol Glossier goodness:

De testresultaten van Glossier’s top rated producten

Ik besloot om de populairste huidverzorgingsproducten van Glossier te kopen: Balm Dotcom, Coconut Balm Dotcom, Milky Jelly Cleanser, Futuredew, Priming Moisturizer en de Boy Brow. Ik ben helemaal hooked op één product na.

glossier

1. Balm Dotcom / Coconut Balm Dotcom €10,90

Omschrijving op de website:
“A hydrating lip balm packed with antioxidants and natural emollients to nourish dry, chafed skin—in original or seven fun flavors.”

Mijn mening (cijfer: 8/10)

Ik ben dol op fijne lippenbalms. Deze is niet zo goedkoop als bijvoorbeeld een Labello maar heeft dan ook een fleeky verpakking en doet net iets meer voor je lippen. Het hydrateert je lippen intens zonder dat het enorm gaat glimmen. Vooral de Coconut Balm Dotcom is een favoriet door de heerlijke kokosgeur én smaak. De Bal Dotcom is in verschillende kleuren verkrijgbaar dus ook perfect als wel graaag een tintje gaat.

2. Milky Jelly Cleanser 50 ML = €8,17

Omschrijving op de website:
“Everything a cleanser should be. A gentle-yet-effective creamy gel face wash for all skin types.”

Mijn mening (cijfer 9/10)

Ik was eerlijk gezegd een beetje sceptisch over de populariteit van deze cleanser. Want wát kan nou zó geweldig zijn aan een cleanser? Ik gebruik de cleanser nu ruim een maand en moet zeggen dat ik toch wel hooked ben. Het reinigt je huid zacht, heeft een fijne (bijna natuurlijke geur) en het hydrateert je huid. Everything a cleanser should be, dus. Ik heb spijt dat ik hier niet een paar extra van heb ingeslagen.

3. Futuredew 30 ML = €21,80

Omschrijving op de website:
“An instant dewy glow that lasts. A shortcut to the way your skin looks after a full skincare routine—dewy, glowing, cared-for—in one long-wearing product.”

Mijn mening (cijfer 7/10)

Dit is het nieuwste product van Glossier. Op de laatste dag van mijn vakantie heb ik deze nog kunnen scoren want het product was de hele week uitverkocht. Ik ben gék op de dewy look dus had hoge verwachtingen van dit product. De verpakking ziet er echt waanzinnig uit wat het verleidelijk maakt om het puur aan te schaffen voor de mooiigheid. Het product doet wat het belooft maar om nou te zeggen: WAUW? Nee dat niet. Wellicht heeft dit ook met mijn eigen huidtype te maken die van zichzelf al vrij ‘glimmend’ is.

4. Priming Moisturizer 50 ML – €19,98

Omschrijving op de website:
“Light and buildable moisture for a dewy, smooth canvas. A moisturizer that instantly brings out the best in your skin, making it fresh and glowing.”

Mijn mening (cijfer 7/10)

Deze Priming Moisturizer voelt echt ge-wel-dig aan op je huid. Je krijgt direct een mooie glow en je huid voelt gehydrateerd zonder dat het vet voelt. Deze creme kan je ook ‘opbouwen’ oftewel: meerdere lagen over elkaar dragen voor extra hydratatie. Een groot minpunt vind ik dat er geen SPF in de creme zit en je dus éigenlijk de belangrijkste stap tegen huidveroudering tegengaat. Als Glossier wel ooit een SPF toevoegt dan wordt dit een favoriet.

5. Boy Brow €14,53

Omschrijving op de website:
“Fluffy, instantly groomed brows. A brushable, creamy wax that visibly thickens, shapes, and grooms brows into place”

Mijn mening (cijfer 6/10)

Eigenlijk weet niet of ik hier überhaupt wel een legitieme mening over mag geven. De Boy Brow doet namelijk wat ‘ie belooft maar het is simpelweg niet mijn ding. Je krijgt enorm wilde, harige wenkbrauwen. Als je houdt van de Cara Delevigne look dan is dit voor jou het ultieme product. Hou je meer van volle maar nette wenkbrauwen? Koop dit product dan niet.

Of ik fan ben van Glossier? Nou én of

Ik heb een enorme zwak voor huidverzorgingsproducten. Daardoor zwicht ik nog wel eens puur voor de mooie verpakkingen en valse beloftes. Máár Glossier heeft mij positief verrast. Een bezoek aan de Glossier winkel is al een ervaring opzich én de producten doen echt wat ze beloven. Daarnaast zien de verpakkingen er mega fleeky uit en is het betaalbaar. Ja, ik heb eigenlijk een beetje spijt dat ik niet meer heb gekocht…

Meer over Glossier en huidverzorging:

Reageer op artikel:
Beautify test – ik kocht 5 top rated producten van Glossier en dit vind ik ervan
Sluiten