Renée
Renée Gezondheid 10 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Beautify test – ​Ik testte de hoofdhuidbehandeling The|Tides Wellness BrainBody Hacker

Voor de rubriek Beautify test gaat de redactie regelmatig de stad in om de nieuwste beautybehandelingen te proberen. Deze keer ging ik – Renée – op bezoek bij de prachtige Away Spa van het W hotel in Amsterdam. Op het programma? De hoofdhuidbehandeling The|Tides Wellness BrainBody Hacker om even compleet tot rust te komen.

De spa van het W Hotel in Amsterdam is een oase van rust middenin het drukke centrum van de stad. Net tussen de grachten en de Kalverstraat vind je de Away Spa en vanaf nu heb je nóg meer reden om (weer) langs te gaan. Sinds kort worden er nieuwe vegan behandelingen aangeboden van The|Tides. Hoog tijd om er één uit te proberen.

Ik koos voor de hoofdhuidbehandeling omdat het niet alleen super fijn is als je hoofdhuid gemasseerd wordt, maar ook omdat het top is voor je ontspanning. Heb je (weleens) last van spanningshoofdpijn, verstoorde slaap en stress? Lees dan snel verder.

Hoe de hoofdhuidbehandeling in z’n werk gaat

Wie een behandeling boekt bij Away Spa wordt altijd vriendelijk ontvangen. In de kleedkamer kun je je vervolgens omkleden. Tijdens deze specifieke behandeling kun je je kleding trouwens aan houden. Wel is het handig om je blouse of trui even uit te trekken, dus trek hieronder een top aan als je dat prettig vindt.

Eenmaal in de behandelkamer wordt mij uitgelegd wat me te wachten staat. Bij deze specifieke hoofdhuidbehandeling van The|Tides krijg je allereerst een verfrissende magnesium hoofdhuid-scrub. Daarna spoel je je haar uit onder de douche die aan de behandelkamer grenst. Vervolgens kun je je opmaken voor misschien wel het beste onderdeel van deze beauty treatment: de acupressuurpunten hoofdmassage.

Als je niet altijd even lief bent voor je schouders en nek – als in: je hebt een zittend beroep waarbij je altijd op een computer werkt – is dit jouw ultieme ontspanmoment. Nadat je hoofdhuid heerlijk gemasseerd is, worden ook je gezicht, schouders en nek onder handen genomen.

De voordelen op een rij

Als je het heerlijk vindt als iemand met je haar speelt, is deze behandeling top voor jou. Maar vergis je niet: de behandeling is echt een boost voor het lichaam. Dit zijn de voordelen op een rij:

1. De bloedcirculatie wordt gereinigd en gestimuleerd

Er wordt een magnesium scrub gebruikt omdat het de bloedcirculatie reinigt en stimuleert. De magnesium voelt verfrissend en kan zelfs gaan branden. Tegelijkertijd wordt de zuurstoftoevoer naar de hersenen verhoogd.

2. De scrub verwijdert onzuiverheden

Je gezicht scrub of exfolieer je, maar wanneer geef je eigenlijk je hoofdhuid een goede scrubbeurt? Ik had het in ieder geval nog nooit gedaan. De magnesium scrub verwijdert de onzuiverheden die jij misschien op je hoofdhuid hebt zitten.

3. De verkalking op je hoofdhuid wordt verminderd

Ik had geen idee dat verkalking van de hoofdhuid een ding was én dat dit de belangrijkste oorzaak van haaruitval is. Nu ben ik 26 jaar, maar het kan geen kwaad om me hier meer in te verdiepen. Met de scrub wordt de verkalking in ieder geval verminderd, waardoor je echt een diepe hoofdhuid detox krijgt.

4. De acupressuurpunten hoofdmassage zorgt voor ontspanning en verjonging

De acupressuurpunten hoofdmassage was absoluut mijn lievelingsonderdeel. Ik snap ook wel waarom: dit is het moment waarbij je je echt 100% ontspannen voelt. Dat komt niet alleen door de massage, maar ook door het elixir van magnesium, zeewier, chlorella, rozemarijn, veld-munt- en ijs plantenextracten.

5. De massage bevordert sterke en gezonde haarfollikels

Tot slot: de massage helpt bij het bevorderen van sterke haarfollikels en zorgt voor een optimale gezondheid van de hoofdhuid. Het beste is om na de behandeling niet meteen het elixir uit je haar te wassen, maar dit pas na een (halve) dag te doen.

Meer lezen over beauty?

Reageer op artikel:
Beautify test – ​Ik testte de hoofdhuidbehandeling The|Tides Wellness BrainBody Hacker
Sluiten