Beautify test: de Oil Cleansing Method om mee-eters en poriën te verminderen

Op Youtube en Tiktok kun je er niet omheen: de Oil Cleansing Method. De video’s laten zien hoe een lange massage met een oil cleanser letterlijk je poriën leeghalen.

Maar werkt het echt en hoe doe je het? Wij hebben het uitgezocht en -geprobeerd.

Wat is de Oil Cleansing Method?

Je hebt vast wel eens gehoord van het gebruik van een oil cleanser. Bij de Oil Cleansing Method masseer je deze oil cleanser dus tot wel 30 minuten in op je gezicht tot dat de viezigheid uit je poriën op je handen achterblijft.

Het werkt vooral goed op een vette huid, maar kan in principe op ieder huidtype. Je kunt tijdens de massage focussen op de plekken waar je bijvoorbeeld het meeste last hebt van zichtbare poriën. Pomp wat olie op je handen en ga aan de slag. Weet je niet precies waar je moet beginnen? Zoek op Youtube naar de Oil Cleansing Method en je vindt heel veel filmpjes die het voordoen.

Werkt de Oil Cleansing Method echt?

Toen we alle super satisfying video’s voorbij zagen komen met blackheads op tissues, moesten we het natuurlijk zelf ook even proberen.

Laten we beginnen met wat achtergrond informatie: ik heb een normale tot droge huid en verder weinig issues. Af en toe wat pukkeltjes en op mijn kin en neus heb ik behoorlijk wat poriën zitten waar ik soms niet vanaf kan blijven (i know, heel slecht).Voor deze test heb ik de Cleansing Oil die nog in mijn kast stond gebruikt en heb ik de cleansing balm even achterwege gelaten.

De test

Met de cleansing oil op mijn handen ben ik gewoon begonnen met masseren, zonder precies te weten wat ik deed. Ik focuste vooral op mijn kin en neus omdat ik daar de meeste poriën heb, maar ook de rest heb ik goed gemasseerd. Het was een heel fijn momentje voor mezelf, omdat ik normaal niet echt de tijd neem voor een massage. Heel af en toe zat er een zwart korreltje op mijn hand, maar ik kon niet echt plaatsen of dit nu echt talg uit de poriën was of dat het gewoon een pluisje of iets dergelijks was.

De massage is best intensief. Na 10 minuten begon ik kramp te krijgen in mijn rechterhand (oops haha) en na 20 minuten hield ik het toch echt voor gezien. Vervolgens heb ik mijn routine vervolgd met een cleanser op waterbasis en een toner.

Het resultaat

Ik ben absoluut happy met het resultaat. Ondanks dat de blackheads niet op mijn tissue zaten, had ik de volgende dag een super glowy en zachte huid. Ook leek het wel alsof deze iets steviger was dan normaal. Ik had het idee dat de onderhuidse pukkeltjes die er aan zaten te komen ook wat meer naar boven kwamen zodat ik er sneller van af ben.

Eén absolute don’t: na de reiniging heb ik een serum aangebracht met glycolzuur. ‘Wat extra reiniging in de poriën,’ dacht ik. Een van de puistjes die ik al had begon enorm te prikken en de volgende dag zat er een korstje op. Iets teveel van het goede dus. Je wilt je huid natuurlijk niet beschadigen.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Beautify test: de Oil Cleansing Method om mee-eters en poriën te verminderen
Sluiten