5 beauty behandelingen die je beter niet thuis kunt uitproberen

Nu we tijdelijk even niet naar de schoonheidsspecialist of salon kunnen, gaan we zelf thuis aan de slag. Van je badkamer een home spa maken is helemaal niet verkeerd, maar sommige beauty behandelingen kun je beter aan de professionals over laten.

Dit zijn de beauty behandelingen waar je beter mee kunt wachten

Schoonheidssalons zijn er niet voor niets..

1. Een chemische peeling

Als je wel eens een chemische peeling in een salon hebt laten doen dan weet je: jouw huid is naderhand heel gevoelig en rood. Dat komt omdat het bovenste laagje als het ware van je huid wordt gehaald. En je raadt het al: da’s geen slim idee om zelf te gaan doen. Laat je dus niet verleiden door Youtube video’s, en hou het bij een oppervlakkige peeling die geen kwaad kan.

2. Uitknijpen van mee-eters of onderhuidse ontstekingen

Hoe verleidelijk het soms ook kan zijn, het uitknijpen van puistjes en dergelijke doet vaak meer slecht dan goed. Doe je het niet op een hygienische manier dan kan er zelfs een infectie ontstaan en de kans op littekens is groot.

3. Microneedling

Microneedling is afgelopen jaren super populair geworden waardoor er veel DIY kits op de markt zijn. Toch kun je die beter skippen, want ze kunnen littekens of hyperpigmentatie veroorzaken. Als je dit door een pro laat doen, is het veiliger en geeft het betere resultaten.

4. Fillers

Klinkt logisch, maar geloof ons, het gebeurt toch. Injecteer jezelf never nooit met fillers, want dat kan alleen maar mis gaan. Dit soort dingen kun je echt beter aan een professional overlaten die diploma’s heeft om dit toe te mogen toepassen.

5. Dermaplanning

Hoewel het minder gevaarlijk is dan zelf beautybehandelingen zoals een chemische peeling of fillers toepassen, kun je ook dermaplanning beter aan een schoonheidsspecialiste over laten. Je gaat als het ware met mesjes over je huid heen om dode huidcellen te verwijderen, en met mesjes kan er natuurlijk ook veel fout gaan.

Weten wat je wel thuis kunt doen? Lees de volgende artikelen:

Byrdie

Reageer op artikel:
5 beauty behandelingen die je beter niet thuis kunt uitproberen
Sluiten