Beauty expert Charlotte Tilbury over puistjes, donkere kringen en een mooie glow

Dé Charlotte Tilbury kwam naar Nederland om haar lijn te lanceren. De vrouw achter de prachtige gezichten van vele celebrities, Victoria’s Secret Angels en rode loper looks. Beautify’s Lotte kreeg de kans haar te ontmoeten en haar alles te vragen over haar geheimen en haar lijn om dit nu met jullie te kunnen delen.

Om te weten met welke vrouw je te maken hebt, Charlotte is een bijzondere verschijning. Altijd op hakken, prachtig rood lang haar en naturlijk flawless opgemaakt. Opgemaakt is ze trouwens 24/7. Haar make-up haalt ze iedere avond eraf om het vervolgens direct weer op te doen. Gewoon, omdat ze zich daar meer comfortabel bij voelt. En inderdaad, haar man heeft haar nog nooit zonder make-up gezien.

Daarnaast is deze vrouw verantwoordelijk voor dé meest begeerde crème die er maar te krijgen is; de Magic Cream. De naam is gegeven door alle modellen backstage en celebrities. Charlotte gebruikt de crème onder foundation en het maakt een wereld van verschil.

Charlotte ontwikkelde deze crème helemaal zelf. Waar ze het eerst angstaanvallend geheim hield, heeft ze er nu patent op aangevraagd en kan de hele wereld haar fantastische crème gebruiken. Toen het in de winkels lag, was de eerste batch in Amerika binnen zes (!) minuten uitverkocht.

Verder gaf ze een paar wijze lessen mee over puistjes, donkere kringen en een doffe huid. Read & learn:

“I believe that every woman wants to feel beautiful, powerful and sexy and that makeup is a great way to achieve this”

Tips van visagie goeroe Charlotte:

Van een doffe huid tot een glowy skin
De truc? Gebruik een crème onder je foundation. Als je een crème onder je foundation of andere make-up gebruikt zal je huid namelijk veel meer gaan stralen. Zorg ervoor dat je een crème kiest die niet óp je huid ligt maar erin trekt en een hydraterende werking heeft.

Dat zorgt voor een bepaald laagje waardoor je foundation er perfecter, smoother en meer glowy eruit ziet. Wees niet bang dat de foundation van je gezicht glijdt. Je kunt je foundation eventueel afpoederen.

Donkere kringen zijn te verbergen
De truc? Zorg voor een goede oogcrème. De huid onder de ogen verouderd als eerste. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een crème die je lijntjes opvult om je ‘canvas’ glad te trekken. Daaroverheen kun je make-up aanbrengen. Maar als het canvas niet glad is, zal de make-up in de lijntjes gaan zitten en zul je nooit de donkere kleur kunnen verbergen.

Gisteren kreeg @lottenijborg de kans om de #1 make-up artist in de wereld te ontmoeten en werd ze opgemaakt door haar: @ctilburymakeup wil jij haar ook ontmoeten? Vanmiddag om 17:00 uur is jouw kans! Dan lanceert Charlotte persoonlijk haar lijn in @debijenkorf Amsterdam. #makeup #charlottetilbury #beauty #launch #amazing #beautifymagazine

A photo posted by Beautify (@beautifymagazine) on

Puistjes
Een van de belangrijkste vragen die we wilden stellen was hoe zij puistjes camoufleert. Iedere keer als ze een celebrity naar de rode loper stuurt zien ze er flawless uit. Maar hoe krijgt ze dat voor elkaar?

De truc? Zorg dat je je puistje altijd goed verzorgd. Met sommige foundations en concealers verstop je het puistje alleen maar meer. Dat zie je ook heel goed. Ook al is de rode kleur weg, het plekje valt erg op waardoor je het beter niet had kunnen camoufleren. Als je kiest voor een retoucher die de juiste ingrediënten heeft, word je puistje zowel verzorgd als gecamoufleerd.

Charlotte Tilbury vertelde dat in haar foundations en retouchers black tea extract zit, wat het puistje direct aanpakt. Check daarom altijd de ingrediënten op hun anti-bacteriële werking en de verzorging.

Get the party started! #weekend #putyourmakeupon #cheers #charlottetilbury #beautifymagazine

A photo posted by Beautify (@beautifymagazine) on

Goede doel

Wat zo mooi is aan Charlotte is dat ze nadenkt over alles en iedereen om haar heen. Het draait niet om haar, maar om iedere vrouw mooier te maken. En niet alleen met make-up. Zo is ze nu een samenwerking aangegaan met Women for Women International. Een organisatie dat zich inzet voor vrouwen die de oorlog hebben overleefd en nu vluchten. Women for Women helpt vrouwen te integreren in de maatschappij en hun leven weer opnieuw op te bouwen.

Als jij een Hot Lips lipstick in juli of augustus koopt gaat daarvan twee euro naar het goede doel Women for Women International. De Hot Lips zijn geïnspireerd op celebrities als Kim Kardashian, Miranda Kerr en Kate Moss. Hebben! De lipsticks kun je hier kopen.

Favorites

Andere favoriete producten van de Beautify redactie zijn de Legendary Lashes en de Legendary Brows. Plus, mocht de zomer echt eens aanbreken zijn de beach sticks ook een échte aanrader waarmee je zowel je lippen als je wangen kleur kunt geven in een zwiep.

P.s.

Mocht je trouwens geïnspireerd zijn en ook een nacht fantastisch opgemaakt naar bed willen gaan dan raadt Charlotte aan om de Rock & Kohl eyeliner op te doen. Deze blijft 12 uur lang zitten en gaat er niet vanaf. Als je huid wat dof oogt, gebruik dan de Wonderglow. Deze glow uit een tubetje wordt door de huid bijna opgeslokt maar geeft je wél een fantastische glans. Zonder sporen op je kussen.

Reageer op artikel:
Beauty expert Charlotte Tilbury over puistjes, donkere kringen en een mooie glow
Sluiten