11 x briljante beauty hacks die je manier van make-up aanbrengen zullen veranderen

Beauty hacks maken je leven een stuk makkelijker. Er bestaan er echter al zoveel dat je vast niet meer weet wat je ermee aan moet. Dit zijn echter de laatste ontdekking die écht wil weten. Verzameld bij de NYFW: tips en tricks van professionals.

Krijg perfecte ombré nagels in 1 stap

Natuurlijk kun je verschillende laagjes nagellak aanbrengen voor een ombré-effect, maar het drogen duurt dan oneindig. Makkelijker is het om drie verschillende kleuren nagellak op een (make-up) sponsje aan te brengen en dit op je nagel te stempelen. Voor een dekkend effect moet je wat vaker stempelen. Je kunt op deze manier ook een mooie natuurlijke French Manicure maken. Tip: Wil je dat felle kleuren er wat meer uitspringen breng dan eerst een laagje witte nagellak aan.

Breng crème blusher aan met je vingers

Een mooie, natuurlijk ogende blush is makkelijk aan te brengen. Lach naar jezelf in de spiegel en breng de blush aan op je jukbeen. Werk het daarna uit naar je haargrens. Met een schone vinger blend je je blush daarna naar beneden toe. Deze techniek zorgt ervoor dat je blush hoog op je wangen zit wat een liftend effect heeft. Ook zit het zo precies op de plek waar je normaal gesproken zou blozen.

Maak je matte topcoat mooier en langhoudender

Een matte topcoat voor je nagels is in theorie erg leuk, alleen zie je hierdoor wel elke streep en elke ribbel. De oplossing? Eerst een normale topcoat aanbrengen en daaroverheen de matte. Deze dubbele topcoat zorgt er ook nog eens voor dat je manicure langer blijft zitten.

Teveel haarolie/serum fix

Eigenlijk wilde je alleen maar een klein beetje glans toevoegen aan je geföhnde haar, maar door wat teveel aan olie/serum zien je lokken er nu vettig uit in plaats van glanzend. Wacht voordat je meteen onder de douche springt, er is een betere oplossing. ‘Droog’ je haar af met een handdoek en breng daarna een droogshampoo aan om je haarwortels weer een beetje te liften. Als je echt enorm bent uitgeschoten strooi dan wat talkpoeder in je haar, dit zal de overtollige olie opnemen. Een tip: Wanneer je iets van olie of serum gebruikt spray dit dan eerst op je handen in plaats van meteen op je haar. Met dit soort producten kun je maar beter rustig aan doen.

Maak je glanzende lipstick mat

Wanneer het probleem is dat je een bepaalde kleur lipstick geweldig vindt, maar dat je liever had dat hij mat was, dan hebben wij de oplossing voor je. Breng je lipstick aan en poeder deze af met een blush in eenzelfde tint. Zo heb je in een handomdraai een matte lipstick tint.

Maak je dekkende nagellak transparant

Door een topcoat te mengen met je gekleurde nagellak maak je er gemakkelijk een transparantere versie van. Let wel op dat je geen sneldrogende topcoat neemt, want deze tast het pigment in de nagellak aan. Het mengen van de nagellak met de topcoat kun je doen door gelijke delen in een leeg nagellak flesje te gieten. Daarna is het een kwestie van testen; is het resultaat te transparant? Giet er wat nagellak bij. Is het nog te dekkend? Giet er wat topcoat bij. Zo krijg je een perfect op maat gemaakte kleur.

Gebruik een onzichtbare nep-pony

Wanneer je eenmaal een pony geknipt hebt is er geen weg meer terug. En als het toch niet bevalt heb je best een tijdje een probleem. Maar gelukkig is er een makkelijke manier om het eerst eens uit te proberen met een fake pony. Maak eerst een middenscheiding. Maak dan een horizontale scheiding ongeveer anderhalve centimeter van je voorhoofd. Verdeel dit gedeelte van je haar in tweeën (op de plek van je scheiding) en toupeer het een beetje voor extra grip. Zet dit haar daarna aan de zijkant van je hoofd vast met clipjes. Hierna kun je de nep-pony vastzetten in je haar en de clipjes losmaken. En voilà, niemand die ziet dat je een nep-pony draagt.

Creëer perfect imperfecte structuur

Er is een heel makkelijk trucje om een paardenstaart er perfect nonchalant en rommelig uit te laten zien. Maak gewoon een paardenstaart zoals je normaal doet. Hierna ga je (heel lichtjes!) met een borstel over het voorste gedeelte, waarbij je de haren als het ware een beetje ‘oppakt’. Dit moet wel heel voorzichtig gebeuren want je wil geen hele plukken haar lostrekken. Breng daarna wat volume-mousse aan op de staart om nog meer textuur te creëren.

Speel met je nagelinstrumenten

Precieze, geometrische nail art is niet alleen haalbaar wanneer je het in een salon laat doen, je kunt dit met wat aanpassingen van je tools ook prima zelf. Het enige wat je hoeft te doen is het puntje van je striper brush loodrecht af te knippen. Hiermee kun je nu rechte strepen en designs maken.

Verander oogschaduw in een highlighter

Neem hiervoor een lichte kleur crème oogschaduw, bijvoorbeeld een lichte kleur goud, zilver of beige. Pak een klein beetje crème oogschaduw met je vinger en blend dit op je hand. Door de warmte van je vinger en je hand smelt de textuur en kun je een prachtige glans aanbrengen op je jukbeen.

Krijg perfect getemde wenkbrauwen

In plaats van een dure wenkbrauwgel aan te schaffen kun je ook gewoon een kindertandenborstel inspuiten met haarlak en hier je wenkbrauwen mee doorkammen. Niet alleen ziet dit er natuurlijker uit dan een getinte gel, de tandenborstel geeft je wenkbrauwen ook meteen een kleine massage waardoor je haartjes sneller gaan groeien. Hallo Cara Delevingne-wenkbrauwen.

Reageer op artikel:
11 x briljante beauty hacks die je manier van make-up aanbrengen zullen veranderen
Sluiten