3 x beauty issues die je kunt krijgen van stress en de oplossing

Stress is ontzettend vervelend. Niet alleen voel je je ellendig, maar het heeft meestal ook zijn weerslag op je uiterlijk.

1. Wallen en donkere kringen

Door stress wordt je huid bleker en vallen donkere kringen meer op. Ook wordt je huid rondom je ogen dunner door vochttekort waardoor je als het ware door je huid heen kijkt op je schedel en de bloedvaten. Daar komt de grijs/blauwe kleur vandaan.

De wallen worden veroorzaakt doordat het vetweefsel onder je ogen door stress meer vocht vasthoudt. Dat veroorzaakt ‘vochtzakjes’ onder je ogen waardoor je ogen er kleiner en vermoeider uitzien. Dames die op hun buik slapen hebben hier door de zwaartekracht nog extra last van.

Oplossing:

Veel water drinken helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen. Ook is het aan te raden om met een goede oogcrème te smeren die de vorming van wallen en donkere kringen tegengaat. Voor een instant effect kun je ’s ochtends met een ijsklontje ingepakt in huishoudfolie over je wallen en donkere kringen gaan. Door de kou trekken je bloedvaten samen en kan het vocht afgevoerd worden. En de laatste tip is een extra kussen zodat het vocht niet kan ophopen.

2. Pukkels

Stress zorgt voor extra aanmaak van testosteron wat ervoor zorgt dat je talgproductie omhoog gaat. Door dit teveel aan talg raken je poriën verstopt en ontstaan er pukkels. Ook worden er in je lichaam onder invloed van stress stresshormonen getriggerd. Een van die hormonen is Cortisol wat de werking van je immuunsysteem remt. Dit heeft als gevolg dat je lichaam zich slechter kan wapenen tegen ontstekingen (pukkels) en er minder snel van herstelt.

Oplossing:

Zolang je stress hebt zullen de pukkels (letterlijk) hun kop op blijven steken. Wat je in de tussentijd kunt doen is je huid goed reinigen, van de pukkels afblijven en ze aanstippen met een uitdrogende gel of crème.

3. Vale huid

Door stress krijgt je huid te weinig voedingsstoffen binnen. Ook slaap je waarschijnlijk slecht waardoor je huid er vermoeid, grauw en grijs uitziet.

Oplossing:

Voor een oplossing van binnenuit is het aan te raden om extra vitamines en mineralen binnen te krijgen door middel van voedingssupplementen. Om je huid meteen een oppepper te geven kun je je huid twee keer per week scrubben. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en ziet je huid er meteen frisser en stralender uit. Een masker wat de bloedsomloop stimuleert zorgt voor een gezond kleurtje in je gezicht. En als dat nog niet genoeg is kun je met een highlighter wat extra glans aanbrengen op je gezicht.

Reageer op artikel:
3 x beauty issues die je kunt krijgen van stress en de oplossing
Sluiten