Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 nov 2014

Beauty mythen waar we steevast in geloven. Maar zijn ze feiten of fabels?

Er zijn veel beauty mythen waar we steevast in geloven. Misschien omdat je het van je moeder of oma hebt gehoord. Of misschien blijft je beste vriendin je maar overtuigen dat lippenbalsem je lippen eigenlijk droger maakt. Maar zijn deze mythen ook waar? Lees verder om er zo snel mogelijk achter te komen of bepaalde beauty mythen feiten of fabels zijn:

 1. Lippenbalsem maakt je lippen droger (feit, meestal)
  Mensen die verslaafd zijn aan lippenbalsems, zullen met overtuiging zeggen dat hoe meer ze ervan gebruiken, hoe meer hun lippen het nodig hebben. Dit komt voornamelijk door één soort ingrediënt: minerale olie. Wanneer er minerale oliën in lippenbalsems verwerkt zijn, heeft het de neiging je lippen uit te drogen en ze te laten verlangen naar meer. Ga dus op zoek naar een lippenbalsem zonder minerale oliën erin.
 2. Je haar kan gewend raken aan je shampoo (fabel)
  Er is geen wetenschappelijk bewijs of reden om je shampoo te wisselen als wat je momenteel gebruikt gewoon goed werkt. Maar wat blijkt? De haar-industrie heeft de minst loyale klanten. Mensen hebben dus de neiging hun shampoo en conditioner vaak te wisselen, omdat ze verveeld zijn door het effect van de haarproducten die ze een lange tijd gebruiken.
 3. Je kunt je eigen parfum niet ruiken (feit)
  Wanneer je dagelijks dezelfde parfum draagt, ruik je het op een gegeven moment niet meer. Dat kan logischerwijs leiden tot overmatig gebruik. Één spray op je polsen, ellebogen en sleutelbenen is toch echt genoeg voor jou en je omgeving.
 4. Je wimpers krullen met mascara op, kan ze breken (fabel)
  Heb je mascara aangebracht en besef je ineens daarna dat je ze óók nog had willen krullen? Dan kun je gerust de wimperkruller nog gebruiken. Veel mascara’s bevatten tegenwoordig verzorgende ingrediënten die de wimpers zacht houden. Dus maak je geen zorgen, ze zullen echt niet afbreken of beschadigen.

 5. Gebruik anti-aging crèmes wanneer je de 25 bent gepasseerd (fabel)
  De huid is net zo verschillend als een vingerafdruk. Waar één vrouw de eerste tekenen van veroudering kan zien wanneer ze 25 is, kan een vrouw van 35 totaal geen fijne lijntjes en/of rimpels hebben. Er zijn geen officiële regels voor wanneer je moet beginnen met het gebruiken van anti-aging producten. Begin wanneer jij denkt dat de juiste tijd is.
 6. Chocolade geeft je puistjes (feit én fabel)
  Hoewel er geen specifieke studies hebben uitgewezen dat er een verband is tussen chocolade en puistjes, moeten we toch een beetje slecht nieuws brengen. Onderzoekers zijn er namelijk van overtuigd dat de schommelingen in onze bloedsuiker ervoor zorgen dat we onzuiverheden krijgen.
 7. Je haar groeit dikker terug wanneer je het scheert (fabel)
  Scheren heeft totaal geen invloed op je haargroei en dikte, maar het kán dikker aanvoelen. Dat komt doordat je de haar recht afscheert en het gedeelte wat als eerst weer gaat groeien, stugger aan kan voelen.

  Reageer op artikel:
  Beauty mythen waar we steevast in geloven. Maar zijn ze feiten of fabels?
  Sluiten