Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 5 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Supplementen zijn booming en dit is waarom

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: supplementen zijn overal verkrijgbaar en iedereen gebruikt ze. Wat doen ze en wanneer kun je ze het beste gebruiken? Beautify ging op onderzoek en heeft de feiten op een rijtje gezet om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat zijn supplementen precies?

Natuurlijk eten we drie keer op een dag (de nodige tussendoortjes niet meegerekend) en krijgen we een behoorlijke lading aan voedingsstoffen binnen, maar om alles op pijl te houden en gevarieerd te eten is nog best moeilijk. Enter supplementen: een behoorlijk brede term voor alle vitaminen, mineralen, aminozuren, extracten en andere voedingsstoffen die jouw dieet aanvullen zodat jouw lichaam wordt voorzien van alles wat het nodig heeft.

Wat is het verschil tussen beauty supplementen en ‘normale’?

Heel veel verschil is er op zich niet, want de meeste tekorten zie je uiteindelijk terug in jouw uiterlijk. Haaruitval, doffe huid en ga zo maar door. Het draait bij supplementen dus echt om beauty van binnenuit. Als je lichaam vanbinnen gezond is, zul je dat zeker terugzien aan de buitenkant.

Wat zijn de risico’s?

Supplementen nemen kan een hele positieve bijdrage hebben op jouw leven, gezondheid, huid en haar. Het is wel belangrijk je bewust te zijn van wát je inneemt. Teveel is natuurlijk nooit goed en kan juist negatieve effecten geven. Daar zit je niet op te wachten. Als je twijfelt, is het verstandig advies te vragen bij je huisarts of diëtiste. Zij kunnen je precies vertellen wat wel of niet werkt.

Welke supplementen gebruik je waarvoor?

Vaak kun je op de verpakking vinden waar de supplementen precies goed voor zijn. Meestal is het een mix van verschillende ingrediënten. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal ingrediënten geselecteerd die goed van pas kunnen komen. Wel altijd verstandig om een professional om advies te vragen.

IJzer

Een ijzertekort in het lichaam kan haaruitval veroorzaken. Als je hier last van hebt is het goed om dit eens te proberen.

Visolie

Wordt vaak gebruikt wanneer je wilt afvallen, je haar wil laten groeien of de celvernieuwing wilt stimuleren.

Vitamine C

Helpt het lichaam bij de aanmaak van collageen, waardoor je huid glad en strak blijft. Daarnaast vermindert het schade aan de cellen door bijvoorbeeld de zon en is het een goede antioxidant tegen vrije radicalen.

Vitamine E

Dit ingrediënt werkt goed bij ontstekingen aan de huid zoals psoriasis en verbranding. Teveel kan gevaarlijk zijn dus check eerst even of je ook daadwerkelijk een tekort hebt.

Vitamine H aka Biotine

Dit vind je vaak terug in supplementen tegen haarverlies of breekbare nagels. Toch is er weinig bewijs dat de werking bevestigt, maar proberen kan natuurlijk altijd.

Zink

Dit ingrediënt kan de oplossing zijn bij acne. Ook hier wordt gewaarschuwd dat teveel niet goed is. Niet altijd gebruiken dus, maar alleen wanneer écht nodig.

Lees meer: