Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 20 jan 2015

9 beautyfeitjes die té leuk zijn om niet te weten

We weten inmiddels een heleboel op het gebied van beauty, maar sommige gekke feitjes zijn ons onopgemerkt gebleven. Zo groeit één vingernagel in het speciaal het snelst en staat een haarkleur op uitsterven. Was jij je al bewust van deze beautyfeitjes?

1. Blondines hebben meer haar dan andere kleuren. Gemiddeld zo’n 140.000. Brunettes zitten rond de 110.000, mensen met zwart haar 108.000 en roodharigen hebben de meeste pech met gemiddeld 80.000 haren.

2. Gemiddeld besteden vrouwen 58 dagen van hun leven al scherend en waxend. Pfoe..

3. De snelst groeiende nagel is die op je middelvinger. De nagels op je dominante hand groeien ook nog eens sneller en je nagels groeien sneller in de zomer dan in de winter.

4. Rood haar is zeldzaam, maar ze zullen niet uitsterven. Ondanks dat beiden ouders de genen moeten overdragen hebben wetenschappers uitgerekend dat roodharigen nog wel even zullen blijven plakken op onze aardbodem. Blond haar zal op den duur echter wel uitsterven.

5. Richting het weekend doen we steeds minder ons best voor ons uiterlijk. Op maandag nemen we gemiddeld de meeste moeite (gemiddeld 27 min), maar op vrijdag al een stuk minder (gemiddeld 17 minuten).

6. Eigenlijk zijn er maar twee types haar: steil haar en krullend haar. Golvend haar ontstaat doordat mensen beide haargenen hebben ontvangen.

7. ’s Werelds best verkochte mascara is de Maybelline’s Great Lash Mascara, die al werd geïntroduceerd in 1971. Het blijkt dat nu nog steeds om de 1,6 seconde een dergelijke mascara wordt verkocht over de wereld.

8. Het best verkochte parfum is en blijft No5 van Chanel. Hij wordt iedere 30 seconden verkocht.

9. Droog mensenhaar heeft meer kracht dan een draad nylon van dezelfde grootte. Kun je nagaan wat voor een sterk touw je daar van zou kunnen weven.

Reageer op artikel:
9 beautyfeitjes die té leuk zijn om niet te weten
Sluiten