Perfect voor een filmavond: 7 beautyfilms die je gezien moet hebben

Beauty en films – dit zijn twee termen die wij heel erg goed bij elkaar vinden passen. Geen stress meer tijdens het kiezen van de ideale film voor jullie meidenavondje met dit lijstje beautyfilms. Oude klassiekers, inspirerende documentaires en hilarische romantische komedies: wij hebben een paar beauty-gerelateerde films voor jouw op een rijtje gezet.

Wie houdt er niet van? Pak je dekentje erbij en geniet.

Beautyfilms voor beautylovers

Met dit lijstje ben je de volgende keer als je een filmavondje hebt niet meer uren lang bezig om een film uit te kiezen. Deze zeven films draaien om beauty en wij vinden ze helemaal te gek:

Psst, sla dit lijstje op via Pinterest.

1. Steel Magnolias (1989)

In deze film draait het om lachen en huilen samen met je vriendinnen. Alle vrouwen van een klein dorpje in Louisiana komen samen in een lokale salon (met Dolly Parton als eigenares) – waar ze al hun problemen bespreken. Hier is wat je kan verwachten: een bruiloft, een baby en heel veel familie drama.

Deze film kan je op Netflix bekijken.

2. Good Hair (2009)

Een hele interessante beautyfilm, of beter gezegd documentaire. De comedian Chris Rock richt zich op hoe Afrikaans-Amerikaanse vrouwen omgaan met hun haar. Daarbij gaat het over de huidige styling industrie voor gekleurde vrouwen, het stereotype (gevormd vanuit oneerlijke Europese standaarden) en wat de vrouwen daar zelf van vinden. Een echte aanrader!

3. Like A Boss (2020)

Twee besties die een eigen beauty shop runnen en daarbij heel veel moeilijke keuzes moeten maken. Deze comedy is hilarisch – van deze film krijg je sowieso een lach op je gezicht. Perfect voor een rustig avondje, waarbij je niet veel wilt denken.

4. Grease (1978)

Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat je deze geweldige film nog niet hebt gezien … Gelukkig zijn er genoeg redenen om hem nog een keertje te bekijken. Haal al je eind jaren 70 inspiratie uit deze film – onwijs trendy op dit moment!

5. Beauty Shop (2005)

Een prachtige representatie van beauty in de 2000s. Queen Latifah (als Gina Norris) begint haar eigen beauty zaak – en krijgt te maken met alle problemen die daarbij horen. Lip gloss, honey/brown highlights, super strakke wenkbrauwen en stijl haar – wat wil je nog meer?

6. Paris is Burning (2012)

Neem een kijkje in een wereld waarvan je nog niet wist dat hij bestond: de jaren 80 ballroom wereld. Een wereld waarin iedereen (black, brown, gay, transgender, enzovoort) een avond kon zijn wie ze echt zijn. Deze documentaire was ontzettend vernieuwend voor zijn tijd en heeft veel prijzen gewonnen.

7. Pose (2019)

Als je nog meer te weten wilt komen over de 1987 ballroomscene in New York, is deze serie ook een echte aanrader. Een bekende lhbt’er Blanca start haar eigen huis op en neemt getalenteerde dansers en een op een yuppie verliefde prostituee onder haar hoede.

‘It’s all about beauty.’ Je kunt de eerste twee seizoenen al op Netflix bekijken.

Lees ook: Zwijmelen – 5 x romantische films op Netflix om te kijken tijdens het regenachtige weekend

Reageer op artikel:
Perfect voor een filmavond: 7 beautyfilms die je gezien moet hebben
Sluiten