Beautyhacks: 12 x lifechanging tips voor vrouwen met krullende haren

Een wilde bos krullen staat vaak hoog op de wensenlijst van een vrouw. Maar als je ze eenmaal hebt, is het niet altijd makkelijk. Een haat liefde relatie zullen we het maar noemen. Deze hacks kun je vast en zeker heel goed gebruiken als je wél krullend haar hebt.

1. Gebruik een grove kam in plaats van een borstel
Met een grove kam zal je haar minder snel afbreken. Tevens hou je de structuur van je krullen in plaats van ze eruit te borstelen.

2. Begin bij je punten
Je bent misschien gewend om van boven naar beneden te kammen, te beginnen bij je aanzet. Probeer juist eens vanaf je punten omhoog te werken. Eerst het onderste gedeelte, daarna het midden en daarna de bovenkant.

3. Diepe conditioner
Geef je een haar een diepe conditioner door conditioner in je haar te smeren vóór het douchen. Plaats vervolgens je badmuts over je haar en stap onder de douche. Was je lichaam en was vervolgens je haar volgens je normale ritme.

4. Droog haar? Gebruik alleen conditioner
Het kan echt. Als je last hebt van extreem droog haar kun je ook één keer per week je haar wassen met alleen conditioner. Shampoo is niet nodig als je haar een tekort heeft aan olie.

5. Kam je haar in de douche
Nadat je conditioner hebt aangebracht kun je prima je haar kammen in de douche. Als je haar dan opdroogt heb je geen klitten waardoor je je droge haar niet hoeft te borstelen. Dit houdt je krullen veel mooier.

6. Droog je haar met een T-shirt in plaats van een handdoek
Dit voorkomt pluis en pluis is wel het laatste waar je op zit te wachten met krullen.

7. Zet je haar bovenop je hoofd vast tijdens het drogen
Nat haar is vaak zwaar, als je het tijdens het drogen laat hangen heb je grote kans dat de zwaartekracht je krullen ‘eruit trekt’. Als je je haar op je hoofd vastzet door middel van bijvoorbeeld een knot dan blijven je krullen erin zitten.

8. Mix leave-in conditioner met je stylingproduct
Je wil je haar moisturizen om pluis te voorkomen en glanzende krullen te hebben maar je wil ook je haar stylen. Wat nu? Mix de twee producten in je hand door elkaar en breng daarna je haar in model.

9. Kokosolie is je beste vriend
Gebruik het in je punten, voor de diepe conditioner (zie nummer 3) of voor een krul die echt niet wil. Olie is sowieso een fijn product om mee te werken. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een care olie op je lokken te sprayen.

10. Voor het sporten
Doe een beetje diepe conditioner in je haar voor het sporten. De warmte van je lichaam zal je extra zachte krullen geven. Spoel uit als je thuis bent en verzorg je haar verder zoals je dat normaal doet.

11. Satijnen kussenhoes
Switch je kussenhoes van een katoenen kussenhoes naar een satijnen kussenhoes. Zo krijg je minder snel klitten en juist, minder snel pluizig haar.

12. Was je haar niet op regenachtige dagen
Als je je haar gaat wassen op dagen waarop het regent zal je pluis alleen maar toenemen. Probeer op die dagen de shampoo te vermijden. Je kunt altijd een beetje kokosolie in je haar doen tegen pluis of als je haar wél vettig is een beetje droogshampoo gebruiken.

Reageer op artikel:
Beautyhacks: 12 x lifechanging tips voor vrouwen met krullende haren
Sluiten