Beautyproducten: In welke moet je investeren en waar kun je op besparen?

Altijd lastig om te bedenken waar je nu echt in moet investeren en waar je op kunt besparen als het op beautyproducten aankomt. Hoewel je bijvoorbeeld zou denken dat een lippenstift echt duur moet zijn, is dit eigenlijk helemaal niet persé het geval. Benieuwd waar je nog meer op kunt besparen?

Investeren

Foundation
In een goede foundation moet je absoluut investeren. Waarom? Omdat foundation over je gehele gezicht wordt aangebracht en dat ook vaak nog eens dag in dag uit. Daarom is het belangrijk dat je niet zomaar rotzooi op je huid smeert. Zorg dat je er precies uitkomt welke formule het beste voor je werkt (bij een vette huid wil je een foundation op water- en niet op oliebasis) en welke kleur het beste bij je past.

Concealer
Je smeert dit goedje vaak op onrustige plekjes. Waarom de boel nog verder irriteren met een slecht product? Durf hier dus wat geld aan uit te geven, want je huidje zal je dankbaar zijn.

Eyeliner
Wat erin zit is vaak hetzelfde spul. Echter geeft niet iedere liner hetzelfde resultaat en brengt niet alles even soepel aan. Een perfect kwastje is dus een must, en dat kan soms helaas een investering zijn (maar hoeft niet altijd!).

Oogschaduw
Dure oogschaduw brengt diverse voordelen met zich mee. De kleur is rijker, het blijft beter zitten, het brengt geleidelijker aan en kruimelt niet. Need we say more?

Blush
Je smeert dit niet alleen wederom op je gezicht, maar het moet ook goed blijven zitten. Niets zo erg als even met je hand langs je wang gaan en vervolgens de blush van je wang naar je kin te hebben geschoven.

Crème’s

Welke vorm van crème dan ook, bespaar er niet op. Oogcrème, anti-aging serums, moisturizer, ga zo maar door. Allemaal belangrijk om van goede kwaliteit aan te schaffen. Ze moeten namelijk werk verzetten in de huid en vaak komt het er toch op neer dat goedkope crèmes belangrijke ingrediënten missen.

Kwasten
Hoewel sommige roze kwasten met panterprint er schattiger uitzien dan een doorsnee zwarte kwast, is investeren in goede kwasten het belangrijkste wat er is. Met de juiste kwasten boek je namelijk de beste resultaten, zelfs als je make-up van iets mindere kwaliteit is.

Besparen

Mascara
Natuurlijk, we willen allemaal de meest dramatische oogopslag creëren, maar vaak heb je daar niet de allerduurste mascara voor nodig. Mascara bederft namelijk ook erg snel en moet je daarom regelmatig vervangen. De mascara zelf lijkt vaak op elkaar, het zit hem meer in het borstelje. Benieuwd met welk borsteltje je het beste kunt gebruiken voor welke oogopslag? Check dan even dit artikel.

Lippenstift
Niet persé fan van een duur lippenstiftmerk? Dan kun je ook met een gerust hart voor een goedkopere variant gaan. De basisingrediënten voor lippenstift zijn namelijk bijna overal hetzelfde. Het enige waar je een goede keuze in moet maken, is de kleur.

Gezichtsreiniger
Hoewel dit een product lijkt waar je flink wat geld voor zou moeten neertellen, valt dit reuze mee. Tenzij je echt opzoek bent naar een facewash die bepaalde dingen doet zoals anti-aging of tegen acné werkt, kun je prima een goedkope gezichtsreiniger uitkiezen. Zolang hij maar zacht is voor de huid, de poriën niet blokkeert en niet te grote scrubdeeltjes bevat.

Bodywashes
Op bodywashes kun je ook prima besparen. De enige functie die het heeft is om je schoon te maken en vaak zijn simpele zeepjes daar het beste voor. Overigens is het aan te raden sowieso met weinig zeep te wassen. Alleen de plekken die echt schoon moeten, de rest het liefst met water. Scheelt ook meteen weer centjes.

Reageer op artikel:
Beautyproducten: In welke moet je investeren en waar kun je op besparen?
Sluiten