De beste beauty tips voor tijdens en na het sporten

Als je gaat sporten wil je jezelf natuurlijk wel goed verzorgen. Maar kies je nou voor wel of geen make-up? En hoe ga je om met je zwetende huid? Wij hebben drie fijne tips om je mooi te houden:

1. Het wel of niet dragen van make-up

Zweet komt uit je poriën, maar make-up legt hier een laagje overheen zodat het zweet niet naar de oppervlakte kan komen. En dit verstopt je poriën. Het vuil en de bacteriën die vastzitten zijn een perfecte broedplaats voor puistjes. Maar let op, zweet is niet de boosdoener. Zweet is een soort natuurlijke detox van je huid. Wanneer je deze detox blokkeert gaat het pas mis. Zorg voor een schone huid tijdens het sporten, zodat je huid zich door middel van het zweten goed kan ontgiften.

2. Zonnebrand en je workout

Smeren met een SPF is ontzettend goed, behalve tijdens het sporten. Zonnebrandcrème kan makkelijk worden opgenomen door de poriën wanneer die openstaan door het zweten. En driekwart van de zonbeschermingsproducten bevat schadelijke stoffen die op deze manier rechtstreeks je bloedbaan ingaan, en op de lange termijn voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Chemische ingrediënten die in zonnebrandcrèmes zitten, worden gelinkt aan huidreacties zoals acné, branderigheid, jeuken, roodheid en zwellingen. Nu wil dit niet zeggen dat je geen bescherming moet gebruiken wanneer je buiten in de zon je workout hebt, maar check de verpakking van de zonnebrandcrème op ingrediënten en kies een ‘gezonde’ uit.

3. Roodheid verlichten

Beauty begint bij het dagelijks goed verzorgen van jezelf en je huid. Laat je inspireren door celebrities die hun make-up loze foto’s met de wereld delen op Twitter en Instagram. Wanneer je aanleg hebt voor roodheid of rosacea, breng dan voor het sporten een tonic of facial mist aan met ontstekingsremmende ingrediënten. Dit helpt de roodheid te verlichten tijdens en na je workout.

Nazorg

Maar het zorgen voor je huid houdt niet op als je klaar bent met sporten. Zweet is van nature zuur en kan de balans van je pH-waarde helemaal in de war schoppen wanneer je het niet snel afspoelt. Dus spring zo snel mogelijk onder de douche en reinig je gezicht en lichaam met een product dat de pH-waarde van je huid helpt te herstellen.

Reageer op artikel:
De beste beauty tips voor tijdens en na het sporten
Sluiten